Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Träna din hund

Det är här allt börjar. Du är på väg att ta del av en av de mest givande sakerna med att vara hundägare. Att träna din hund är ett fantastiskt sätt för er att lära känna varandra och ge hen viktig mental stimulans. Vare sig du tränar dem för lydnad, tävlingar eller bara för att hunden ska kunna hämta dina skor och morgontidning kommer det vara en trevlig stund för er båda, och väl investerad tid.


En gullig hund larvar sig
En gullig hund larvar sig

För det första… du måste bestämma vad din hund heter innan ni börjar träna. När du har bestämt dig för ett namn, håll fast vid det så din hund inte blir förvirrad när ni börjar träna. Hundar har fantastisk hörsel, och de kommer kommer kunna höra tonen i din röst. Se till att du uttalar varje kommando väldigt tydligt, och upprepa väldigt noggrant för att minska risken för förvirring. Att belöna med godis och beröm är väldigt viktigt när ni tränar. Om du använder belöningsbaserad träning kommer din hund snabbt lära sig vad hen ska göra för att få en godisbit och kommer sen börja svara utan tvekan. Det är det mest effektiva sättet att lära din hund ett kommando, speciellt om hen älskar att äta.


En atletisk bordercollie på en hundtävling
En atletisk bordercollie på en hundtävling

Professionell hundträning

Att ta lektioner av en professionell hundtränare är ett perfekt sätt för din hund att tillbringa tid med andra hundar och människor. Det kan hjälpa dig att se till att din hund vänjer sig vid detta och inte utvecklar några negativa beteenden. Det kommer också göra din hund både fysiskt och psykiskt aktiv. De flesta lektioner är på vardagskvällar, men vissa föredrar att träna sin hund på helger. Tränarna kommer kunna ge dig professionella råd om vad som är de bästa och snabbaste sätten att träna din hund, och du kommer kunna ställa frågor och diskutera saker som du undrar över. Om du funderar på att anmäla din hund till en lydnadstävling någon gång under hens liv är professionell hundträning en jättebra idé.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än