Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ska jag ge min hund...

Matrester?

Vi drabbas alla av våra fyrbenta vänners valpögon som vill ha någonting från vår tallrik, men du måste motstå frestelsen eftersom de flesta hundsjukdomar beror på felaktig kost. Att ge din hund rester kommer också uppmuntra hen att tigga, vilket kan bli väldigt irriterande.


En beagle äter rester från bordet
En beagle äter rester från bordet

Rester kan göra din hund sjuk

Ge inte din hund rester, och ge hen inte processad mat som är tillverkad för människor. Hundar kan bli väldigt sjuka när de får någonting som de inte är bra på att smälta. Det är också väldigt svårt att veta om vissa produkter innehåller ämnen som är giftiga för hundar. Godis som innehåller xylitol som sötningsmedel är t.ex. väldigt giftigt för hundar.


Hundben?

Har du någonsin undrat varför vilda vargar har så vackra rena tänder? Det är för att de tuggar på stora råa djurben med brosk och vävnad.


En vit varg med en ett djurkadaver
En vit varg med en ett djurkadaver

Hundar älskar ett stort saftigt ben, men det är viktigt att du tänker på din hunds hälsa när du belönar dem. Din lokala djuraffär är det bästa stället att köpa hundben. Försök att välja ett ben som är större än din hunds käke och inte går sönder. Det kanske tar ett par timmar att ta sig igenom det, men hen kommer älska varenda minut!


En svart labrador med ett stort ben i trädgården
En svart labrador med ett stort ben i trädgården

Var alltid i närheten när din hund äter ett ben eftersom det finns en risk för kvävning också med ben som är “säkra”.


Hundben som är säkra men som bara ska tuggas

Okokta stora märgben kommer inte gå sönder i din hunds mun, de ska bara tuggas. De ger inga näringsfördelar, men ger din hund mental stimulans och otrolig tandvård. Din lokala djuraffär säljer stora ben som håller din hund upptagen i timmar. De kan också ha goda höftben eller till och med revben.


En hund tuggar på ett stort ben
En hund tuggar på ett stort ben

Hundben som är säkra för din hund att äta och svälja

Om du vill ge någonting extra näringsrikt till din hund, leta efter ett rått, ihåligt, lätt fågelben - vanligtvis kyckling eller kalkon. Djuraffären säljer dem ofta, och de är superbilliga och väldigt goda. Hundar älskar framför allt kalkonnackar och hönsvingar.


En stort ben som är säker att tugga på och äta
En stort ben som är säker att tugga på och äta

Farliga hundben

Ge aldrig din hund ben som är små nog för dem att kvävas på, eller kokta ben som lätt kan flisa sig. Tillagade ben kan skada din hunds mun - sönderslagna tänder, blödande tandkött och skadade tungor. De söndriga bitarna kan också fastna i din hunds hals, mage eller tarmar och ge hemska skador.


Ägg?

Ja! Ägg är väldigt bra för hundar. Om du ger din hund ett ägg då och då kommer du snart märka en tydlig förbättring i pälsens sken, men se till att du kläcker det i matskålen så att du inte får ägg överallt.


Olika hönsägg
Olika hönsägg

Råa eller kokta ägg?

Vissa säger att du inte bör ge din hund råa ägg på grund av risken för salmonella, men salmonella är väldigt ovanligt, och så länge äggen inte är söndriga när du köper eller plockar dem är de okej. Om du vill ge din hund ett ägg, ge hen skalet också. Hen kommer älska knastret och att hitta den mjuka smaskiga skatten i mitten. Alternativt kan du alltid knäcka det på din hunds vanliga mat.


Fisk?

Ja - fisk är en väldigt bra källa för protein och omega 3. Omega 3 tros förbättra hjärnutveckling, så man vet aldrig, din hund kanske blir smartare om hen får lite fisk i maten. Det är dock väldigt viktigt att det inte finns några ben kvar.


En ljus labrador äter en benfri fisk
En ljus labrador äter en benfri fisk

Ta bort benen

Vissa rekommenderar att ge hundar rå fisk som en del av deras råa kost, men för att se till att din hund inte skadar sig rekommenderar vi att tillaga fisken och ta bort benen. Fiskben kan skada din hunds mun och matsmältningssystem.


Tillaga fisken innan du ger den till din hund

Att tillaga fisken innan du ger den till din hund är också väldigt viktigt. Även om vissa väljer att ge sin hund rå fisk rekommenderar vi att du tillagar den först för att bli av med farliga parasiter. Vissa fiskar, speciellt lax, kan innehåller parasiter som är otroligt skadliga för hundar.


Gryn / spannmål / ris?

Man ser ofta hundmat som innehåller innehåller olika gryn, spannmål och ris. En hund som bara får spannmålsbaserad mat (alltså de flesta torrfoder) kan visa tecken på att vara sjuk. En hund behöver mer än så. Ge hen ägg och olika sorters kött så att hen kan vara frisk och växa sig stark. Läs vår del om råköttskost för att få in mer protein och mindre gryn i din hunds mat.


Två grand danois äter från samma skål
Två grand danois äter från samma skål

Du kanske märker att en hund som äter en spannmålsbaserad kost äter ganska mycket. Du kan också märka att en stor del kommer ut i andra änden. Detta är eftersom näringsvärdet är lågt och det mesta av maten går rakt igenom hunden.


Kokt kyckling och ris för en uppretad mage

Valpar är framför allt i riskgruppen för oroliga magar, men alla hundar kan drabbas. En enkel mat som lugnar magen är vanligtvis den bästa behandlingen, och de flesta veterinärer rekommenderar ett par mål med kokt kyckling och ris.

Om du när du börjar ge din hund hens vanliga mat märker symptom som diarre, förstoppning, kliande hud och öroninflammation kan du behöva kontakta din veterinär för att se till att din hund inte är allergisk mot det foder du använder.Liknande produkter

Kundbilder

Kommentarer Leave a comment

Det finns inga kommentarer än