Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

En vanlig dagsrutin för en hund

Att skaffa hund är ett stort åtagande som kräver mycket engagemang eftersom hundar behöver mycket tid och omsorg. I denna guide kan du läsa om hur en typisk dagsrutin för en hund eller hundvalp kan se ut. Rutiner brukar variera från hund till hund beroende på deras ras, ålder och ditt nuvarande schema, men det är förhoppningsvis en användbar utgångspunkt om du är i ett tidigt skede av att bestämma dig för om du ska skaffa hund och undrar hur mycket tid som behövs. Det är viktigt att du har den tiden som krävs för att ge en hund den uppmärksamhet den behöver för att leva ett lyckligt och hälsosamt liv.

Din hunds morgonrutin

7:00 - Efter att din hund har sovit hela natten på sin Topology hundsäng, är det första den behöver göra att gå på toaletten. Ta ut din hund så fort du är uppe innan du introducerar lite lek med några av deras favoritleksaker. Detta ger dig en chans att knyta an till din hund innan du börjar dagen.

7:30 - Om du har bestämt dig för att ge din hund två måltider om dagen, är det här den perfekta tiden att ge hunden frukost. Se till att avleda den från att tigga mat när du äter din frukost också!

8:00 - Ungefär en halvtimme efter att din hund har ätit frukost, ta med den ut på en promenad och ge den möjlighet att gå på toaletten igen om det behövs. För vissa hundraser, är det bättre att vänta längre efter att de har ätit innan du tar med hunden ut på promenad. Det är vanligt att hundar behöver bajsa mellan 10 och 30 minuter efter att de har ätit. Vuxna hundar är bättre på att hålla sig medan valpar verkligen kan kämpa.

9:00 - Det är nu du antingen kan låta din hund slå sig ner precis innan du åker till jobbet eller låta den utforska och roa sig med leksaker medan du gör andra saker. Om du har en trädgård kan den tillbringa lite tid där; men bli inte frestad att lämna den lös i trädgården om du ska jobba. Om du har turen att kunna ta med din hund till jobbet, är detta idealiskt.

Din hunds eftermiddagsrutin

13:00 - De flesta hundar vill ingenting hellre än att du kommer hem vid lunchtid varje dag så att de kan släppas ut för att gå på toaletten och tillbringa lite kvalitetstid med att leka, få motion och knyta an till dig. Andra måste tålmodigt vänta på att du kommer tillbaka hem tidigt på kvällen. Om det finns någon som kan titta till din hund i tjugo minuter under dagen är det väldigt värdefullt.

Din hund ska ha tillgång till rent vatten hela dagen; om du själv är hemma är det dags att fräscha upp vattenskålen under tidig eftermiddag. Om du har en valp är detta den bästa tiden att ge den middag. De flesta hundar slumrar gärna till på eftermiddagen, så du behöver inte passa upp på dem hela dagen, men att lämna dem för sig själva under långa perioder är orättvist mot din hund. Om du planerar att vara borta från dem under dagen, kommer de behöva en hundvakt eller någon som kan ta ut dem på promenad för att ge dem lite uppmärksamhet när du inte är där. Det är viktigt att tänka på att din hund inte kommer leva ett lyckligt liv om du tillbringar varje dag på jobbet utan att någon annan kommer på besök.

13:30 - Innan du går tillbaka till jobbet, se till att du släpper ut din hund för att uträtta sina behov. Uppmuntra dem att göra av med lite energi genom att introducera lite lek (och motion om du har tillräckligt med tid), ta sedan in dem igen så att de kan vila bekvämt i sin bur. En hundbur ska vara den plats där din hund känner sig trygg och dit den kan dra sig tillbaka till när du inte är hemma.

Din hunds kvällsrutin

18:00 - När du kommer hem från jobbet, ge din hund mycket uppmärksamhet så fort du kommer in genom dörren. Fyll på deras vattenskål igen. Nu är det dags att ge din hund sin kvällsmåltid. När den har ätit klart, ta med din hund ut på promenad för att göra sig av med all den energi som den har byggt upp under dagen. Denna tid kan också användas till träning. Det är en bra idé att låta det gå lite tid mellan att äta och träna så att din hund kan smälta maten först.

20:00 - Din hund kanske vill gå på toaletten en gång till innan den kryper upp i sin säng för natten. Ta med den ut, men uppmuntra inte någon lek. Du vill inte att den ska bli för uppspelt, för i sådana fall kan det bli jobbigt att få den att lugna ner sig igen innan det är läggdags.

Omlet och din hund

Att bestämma sig för att göra en hund till en del av din familj är ett stort åtagande. På Omlet tar vi hand om både husdjurens och deras ägare, oavsett om ni är ute på äventyr eller myser hemma. Med lyxiga hundsängar, hundburar, och många olika hundprodukter som är designade för att vara perfekta för din hund, kommer den tid ni spenderar tillsammans att föra er närmare varandra.

Dog enjoying their time in Omlet’s Fido Classic Dog Crate

En hund ser nöjd ut i hundburen Fido Classic från Omlet.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än