Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur mycket vatten ska hundar dricka?

Rent vatten är livsviktigt för både hundar och människor. Vi känner alla till att våra lurviga kompisar viftar på svansen när godsaker eller en omgång apport kommer på tal, men hur viktigt är vatten i deras liv? Vatten är mer än bara en törstsläckare för våra fyrbenta vänner. I den här guiden dyker vi ner med näsan i hur, varför och vad när det gäller hundar och dricksvatten. Oavsett om du är nyfiken på hur mycket vatten din hund behöver, bekymrad över deras dricksvanor eller funderar på vilken som är den perfekta vattenskålen för din hund, så finns vi här för att ge dig råd.

En retriever dricker ur en salviagrön hundskål från Omlet.
En hundskål från Omlet är perfekt för att se till att din hund inte är törstig.

Hur mycket vatten behöver min hund?

Precis som vi människor är hundar beroende av vatten för att överleva och må bra. I genomsnitt bör en hund dricka cirka 3 dl vatten per kilo kroppsvikt per dag. Men detta kan variera beroende på hundens storlek, hur aktiv den är, kost och miljö. Se alltid till att det finns färskt dricksvatten tillgängligt hela dagen, särskilt efter att din hund har motionerat och när det är varmt ute.

Dricker min hund tillräckligt med vatten?

Det är viktigt att hålla koll på hur mycket vatten din hund dricker. Tecken på adekvat vattenintag är att den har ett fuktigt tandkött, normal hudelasticitet och en fuktig näsa. Att hålla koll på hur ofta du behöver fylla på vattenskålar och din hunds toavanor kan också ge dig en uppfattning om de dricker tillräckligt med vatten. Om du märker en betydande minskning av hur mycket vatten de dricker eller om du märker tecken på uttorkning är det bäst att kontakta din veterinär med en gång.

Varför vill min hund inte dricka vatten?

Flera saker kan bidra till att din hund dricker mindre vatten. Sjukdom, stress, en förändring i deras rutin eller till och med obehag på grund av vattenskålens material eller placering kan avskräcka dem från att dricka. Vissa hundar - särskilt de som är mindre eller äldre - kan också tycka att det är svårt att nå vattenskålen om den är placerad för högt eller för lågt. Att experimentera med oika skåltyper och platser kan hjälpa din hund att dricka mer.

Behöver en hund som är sjuk dricka vatten?

Absolut! Att dricka vatten är en viktig del av tillfrisknandet för en sjuk hund. Men vissa sjukdomar eller mediciner kan orsaka ökad törst eller minskad aptit, vilket kan göra det svårare för din hund att dricka. Om din hund vägrar dricka vatten i mer än 24 timmar eller visar tecken på uttorkning, kontakta din veterinär omedelbart. De kan föreslå alternativa sätt att se till att din hund får i sig tillräckligt med vatten, som att ge den ischips eller en spruta.

En stor schäferhund ligger i en hundkrypinsäng bredvid Omlets salviagröna hundskål.
Omlets hundskålar är tillverkade med anti-tipp teknik för att förhindra spill under middagen.

Vilken är den bästa hundskålen för min hund?

Att välja rätt hundvattenskål kan göra stor skillnad. Skålar av rostfritt stål eller keramik är vanligtvis att föredra eftersom de är hållbara, lätta att rengöra och inte behåller lukter eller bakterier som plast kan göra. För större hundar kan upphöjda skålar vara bra för att lindra belastningen på deras hals och leder. Vissa hundar föredrar också fontäner eller automatiska vattenautomater som håller vattnet fräscht och i rörelse, vilket lockar dem att dricka mer.

Omlet och din hund

På Omlet bryr vi oss om hundar på ett komplett sätt. Från våra mysiga hundsängar som vaggar dem till sömns till våra snygga hundkoppel och halsband som matchar deras stil och våra lättrengjorda hundskålar som ser till att de inte blir uttorkade - vi designar produkter som håller din hund frisk och glad. Att se till att din hund får i sig ordentligt med vatten är avgörande för deras allmänna hälsa och välbefinnande. Genom att hålla koll på deras vattenintag, välja rätt skål och vara uppmärksam på eventuella beteendeförändringar kan du hjälpa din lurviga vän att hålla sig glad och frisk. Och när du väljer Omlet som din partner för ditt husdjur kan vi förse dig med alla produkter du behöver.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än