Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Annan hundmat

När det gäller våra lurviga följeslagare är det viktigt för deras hälsa och välbefinnande att se till att de får en varierad och näringsrik kost. Även om kommersiell hundmat har blivit en stapelvara, behöver en hund mer näring än vad som finns i köpt torrfoder. Men vad mer ska hundar äta?

En balanserad kost

En balanserad kost är grundläggande för en hunds hälsa och välbefinnande. Precis som människor, behöver hundar en mängd olika näringsämnen för att må bra. En bra balans av proteiner, fetter, kolhydrater, vitaminer och mineraler är viktigt för deras tillväxt, energi och immunförsvar. Men det finns fler val än bara torrfoder eller våtfoder att välja mellan. Förutom deras vanliga måltider finns det vissa livsmedel som kan förbättra eller försämra deras kost, så låt oss titta på vad du mer bör (eller inte bör) mata din hund.

Hundben

Även om ben kan verka som en naturlig belöning för hundar, kan vissa typer av hundben medföra allvarliga risker. Att äta ben är instinktivt för hundar, men det är viktigt att du tänker på din hunds hälsa när du tillfredsställer deras begär. Kokta ben, särskilt från fågel eller fisk, är ett definitivt "nej" som hundgodis. Kokta ben kan inte bara orsaka mycket skada på din hunds mun - trasiga tänder, blödande tandkött och en skuren tunga - utan de trasiga bitarna kan fastna i din hunds hals, mage och tarmar och orsaka hemska skador. Ge aldrig kokta ben till din hund.

Råa ben från fjäderfän, å andra sidan, som kycklinghals och vingar, är väldigt näringsrika mellanmål för en hund. Dessa speciella godsaker kan ges till din hund ibland så länge de förblir råa och okokta. Att tugga på ett rått ben kan faktiskt hjälpa till att rengöra och stärka en hunds tänder. Men kom bara ihåg den gyllene regeln när det gäller djurben som hundgodis – rått är bra, kokt är dåligt.

Ägg för hundar

Ägg är fulla av naturlig näring för hundar. De är fullpackade med protein, vitaminer och mineraler, vilket gör dem till en god och nyttig belöning för din hund. De essentiella aminosyrorna i ägg kan göra underverk för din hunds päls och hud.

Men kan hundar äta ägg som är både kokta och råa? Det korta svaret är att hålla sig till kokta ägg när du belönar din hund. Det finns alltid en risk för salmonella med råa ägg och det är en risk som det är bäst att undvika. Äggröra eller hårdkokta ägg utan smaksättning är ett fantastiskt tillfälligt tillskott till din hunds kost.

Fisk för hundar

Fisk är en utmärkt källa till Omega 3 fettsyror för din hund. Detta proteinfyllda smakrika livsmedel hjälper till att främja en hälsosam päls, hud och leder hos hundar. Men innan du lagar din hunds favoritmåltid från havet, se till att fisken är helt tillagad för att undvika eventuella parasiter. Fisk som lax och sardiner är särskilt nyttiga på grund av deras höga Omega 3 innehåll, så länge benen tas bort och fisken tillagas innan den ges till din hund.

Spannmål och ris för hundar

Hundar är allätare vilket innebär att de äter både växt- och köttbaserad mat. Kommersiella hundfoder tenderar dock att innehålla mestadels spannmål. Även om konsumtion av spannmål som ris eller torrfoder kan vara en perfekt del av en hunds kost, är det är viktigt att se till att det inte är det enda de äter.

En kost som innehåller mycket spannmål för hundar kan ha en negativ inverkan på deras hälsa om den håller på för länge. Du kanske märker att en hund med en spannmålsbaserad kost äter mycket och aldrig verkar mätt. Det beror på att en stor andel av dessa näringsämnen kommer ut i andra änden! Mat som är rik på spannmål har ett mycket lågt näringsvärde så det slutar med att den passerar rakt igenom utan att göra mycket nytta på vägen. Hundar behöver köttersättning i deras måltider för att hålla sig starka och aktiva, så det är bäst att ibland lägga till lite kokt fisk eller ägg för att se till att din hund håller sig frisk.

Kokt kyckling och ris för oroliga hundmagar

Även om det är möjligt för hundar i alla åldrar att bli oroliga i magen, är valpar vanligtvis mer mottagliga för magsmärtor. Att ge din hund enkel mat kan hjälpa till att lugna magen. De flesta veterinärer rekommenderar kokt kyckling och ris som ett bra lugnande botemedel eftersom denna kombination innehåller lättsmälta näringsämnen. Se bara till att ta bort skinn och ben från kycklingen och koka den ordentligt innan du blandar den med vanligt, kokt ris.

Godsaker för hundar

Godis är en del av en hunds kost, men det bör ges sparsamt och väljas med omtanke. Butiksgodis kan ofta innehålla mycket fett, socker och tillsatser, så det är bäst att köpa eller göra naturliga godsaker.

Små bitar av frukt eller grönsaker, frystorkat kött eller specialtillverkat hundgodis med bra ingredienser är alla fantastiska alternativ som du kan ge till din hund utan att kompromissa med din hunds hälsa. Oavsett om du använder godsaker som belöning vid träning eller bara som ett tillfälligt mellanmål, kom ihåg att det är ett tillägg till din hunds kost och inte något som ska utgöra grunden i deras kost.

Omlet och din hund

Det är viktigt att ge din hund en varierad och näringsrik kost och det är också viktigt att se över kvaliteten på dina hundprodukter. På Omlet erbjuder vi innovativa och högkvalitativa lösningar för husdjursägare så att de kan hålla sina hundar både glada och friska. Med produkter som våra väldesignade bekväma hundsängar, hundburar och hundskålar, är vårt mål att se till att din lurviga vän har det så bra som möjligt. Så gör varje måltid till ett äventyr för din hund med mat som håller dem glada, friska och nöjda.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än