Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

På Pavarottis sätt!

Detta är kanske inte det lättaste sättet att tillaga ett ägg, men det är absolut det godaste receptet på pocherade ägg du kommer hitta! Efter nybörjarturen måste du öva för att få in rätta knycken, men du belönas med den arktiska vitan på det pocherande ägget, och den lavaliknande gulan som tycks representera skönheten i ett färskt ägg. Om du odlar spenat i trädgården blir det ännu bättre, eftersom de fungerar fantastiskt tillsammans!


Metod

  1. Sätt på en grund panna vatten till spenaten.

  2. Fyll en annan kastrull med vatten och häll i en matsked vinäger (det gör att vitan stelnar fortare, vilket ger ägget bättre form).

  3. Koka upp vattnet och sänk värmen till lägsta temperaturen så att vattnet är stilla. Bilda en strömvirvel i vattnet genom att snurra runt en sked runt kanten. Knäck ägget och låt innehållet falla ner i mitten av strömvirveln där det genast bildar en prydlig ficka.

  4. Rosta lite bröd och lägg spenaten i en ångkokare (en sil eller durkslag funkar lika bra) över kastrullen med kokande vatten.

  5. Gnugga direkt en vitlöksklyfta över det varma brödet och häll på gott om olivolja. Värmen från brödet kommer släppa ut aromer, så lägg snabbt på spenaten.

  6. Lyft ut ägget ur vattnet med en hålslev och lägg på spenaten innan du river över lite parmesan.

Detta är hur Pavarotti gillade att äta sina pocherade ägg, och vi vet alla hur mycket han älskade sin mat.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än