Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Omlets omelett

Du kanske skulle gissa att vår signaturrätt är full av spännande ingredienser och kräver en riktig stjärnkock. Men så är inte fallet, vi föredrar att koncentrera oss på ett par utvalda smaker, och vem som helst klarar av att tillaga den.

Du kan behöva spara på dina ägg ett par dagar eftersom en omelett till en fullvuxen person kräver 3-4 ägg.


Ingredienser

  • Senap
  • Dragon
  • Smör
  • Havssalt
  • Nymalen svartpeppar

Tillvägagångssätt

  1. Knäck äggen i en skål. Rör äggen med en gaffel tills gulorna och vitorna är blandade. Det är viktigt att de inte vispas. Krydda med salt och peppar.

  2. Nästa steg är att hälla i ungefär två matskedar dragon och två matskedar senap. Senap är en pepprig grönsak som ser ut ungefär som krasse. Du kan odla den själv i fönstret? Dragon passar perfekt till ägg tack vare anissmaken i bladen. Låt blandningen stå i ett par minuter medan du förbereder en sallad och kanske skär upp lite bröd. Äggen kommer dra åt sig smak från örterna.

  3. Nu är det dags för tillagning. Värm en liten rund stekpanna på medelvärme och lägg i en bit smör. Låt smöret bubbla och häll i smeten innan smöret bryns. Bilda kanaler med en träslev så att den okokta smeten kan komma igenom. När omletten är klar till ungefär två tredjedelar, höj värmen för att ge botten en brun yta. Du bör hålla koll eftersom omletten ska vara lite rå på ytan när du vänder den. Servera direkt med sallad, bröd och ett glas champagne. Det kallar vi en trevlig lunch!


Kommentarer

Det finns inga kommentarer än