Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Leksaker till höns

Även om höns inte 'leker' på samma sätt som hundar kommer leka med en pinne eller en katt kommer leka med ett garnnystan tycker de absolut om att ha roligt.

Hönsleksaker beskrivs bäst som objekt som fåglarna kan interagera med. Saker som stimulerar dem, och som passar in med deras instinkter och naturliga beteenden.

Det första och allra enklaste att ge dina höns är sittpinnar. Omlet har den perfekta pinnen som fungerar i alla väder och kan sättas var som helst på gården. Fåglarna kommer använda den för att slappna av och mysa på sida vid sida efter en fartfylld eftermiddag.


Chicken swing
Gungande höns!

Hönsgungor

Precis som alla husdjur kan höns bli uttråkade om de inte har tillräckligt med saker att göra. Hönsgungor kan låta som en märklig sak, men höns tycker lika mycket om att gunga som burfåglar som undulater och finkar. Det följer deras instinkter på många sätt. Höns tycker om att hålla om pinnar, och att hitta en bra utkiksplats. Det är därför de ofta flaxar upp på toppen av hönshuset, eller hoppar upp på en spann eller en låda för att kunna se bättre. Gungor uppfyller alla dessa behov, med den extra bonusen att den rör sig fram och tillbaka!

Omlets Chicken Swing har en unik design som gör att hönsen själva kan sätta den i gungning, och har en skön textur att hålla om. Alla som tvivlar på sina höns förmåga att ha roligt kommer bli förvånade när de ser fåglarna bråka om vem som ska få komma upp på gungan härnäst.

Pickleksaker

Höns tycker om att leta efter mat genom att krafsa på marken eller trycka sig in i hörn och under stenar för att se om de kan hitta några gömda godbitar. Denna instinkt kan du återskapa genom att ge dem pickleksaker. Omlet har två olika varianter som du kan hänga från taket på gården, eller ställa i marken. Precis som en automat till vilda fåglar droppar maten ut när hönsen pickar på leksaken, och de kan rota efter den på marken. Fåglarna kan se att maten finns där, vilket gör det till en rolig och stimulerande aktivitet för dem.

Godsaksbehållaren Caddi är en annan variant. Den kan stoppas full med grönsaker och frukter, och är både praktisk och rolig. Den håller maten ovanför marken och hindrar att den blir förstörd, samtidigt som det också håller marken på gården fräsch. Förutom det minskar det också matsvinn och risken för att marklevande skadedjur blir intresserade. Perfekt!


The Caddi Chicken Treat Holder
Godsaksbehållarn Caddi håller hönsen glada

Du kan också köpa frukthållare, som fyller samma funktion. Omlet har en äppelhållare, och en sorts spett att trä frukt och grönsaker på, specifikt designade för dina fåglar här. De kombinerar viktiga delar av hönsens liv: naturligt pickande, gott om god mat, och underhållning.

Leksaksmatbollen är utan tvekan den "roligaste" leksaken. Du lägger goda saker inne i bollen för hönsen att picka på, och den släpper ifrån sig små mängder mat åt gången. Fotbollsmatchen kommer snabbt börja, och hönsen kommer förvåna dig med sina fantastiska näbbdribblingar över gräsmattan, med regelbunden belöning. Det är superroligt att se dem leka!

Alla pickleksaker behöver handla om mat. Höns stimuleras av allting som hänger, och kommer tycka om piñata-liknande objekt som de kan sätta i rörelse eller ta sönder. Omlet har en rad olika sådana leksaker.

De interaktiva matleksakerna dina höns har väntat på!

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än