Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Planera året för dig och dina höns

Planera hela året med din familj så att du kan tillbringa så mycket tid med dina höns som möjligt. Vem vet, de kanske överraskar de dig med att inte hoppa över stängslet om du belönar dem tillräckligt.


Nationella höns- och äggdagen - 2a februari

En dag att tänka på och vara tacksam för både det ödmjuka ägget och de fantastiska hönsen. Tranditionellt sätt bör du tillbringa lite extra tid med dina höns och reflektera över allting ni upplevt tillsammans. Du kan kanske anordna en äggstafett? Den som vinner får en citronmarängpaj (följ receptet i receptavdelningen i denna handbok).


Pannkaksdagen - Fettisdagen

Semlor i all ära, men varför inte göra som britterna? Dagen innan fastan börjar äter de pannkakor. Statistik visar att de bästa pannkaksrecepten innehåller ägg från dina egna höns!


En perfekt stekt pannkaka gjord på färska ägg från frigående höns
En perfekt stekt pannkaka gjord på färska ägg från frigående höns

Alla hjärtans dag - 14e februari

Enligt legenden vann Sankt Valentin en prinsessas hjärta med sina modiga handlingar på slagfälten, men egentligen var det hans förmåga att laga fantastiska bakelser, tårtor och kakor fyllda med fantastiska ägg som var den främsta anledningen.


Dina höns ankomstdag

När träffade du dina höns för första gången? Det är ett datum alla hönsägare kommer ihåg. Så varför inte slå slag i saken och fira? Instruktioner: baka en tårta, sätt rätt antal ljus på toppen, bjud in alla dina vänner och dansa hela natten lång.


Ta med dina höns till jobbet-dagen - 23e november

Tom Cruise tog tydligen med sig en höna jobbet när han filmade Top Gun (1986) för att hjälpa honom med några av de rörelser som andrepiloten Goose inte kunde lära honom. Få din höna att känna sig speciell och ta med henne till jobbet (men bara om det inte får din höna att känna sig stressad eller obekväm).


Färskt värpta hönsägg i en Eglu Cube
Färskt värpta hönsägg i en Eglu Cube

Din första äggdag

Det är viktigt att komma ihåg dagen då du plockade ditt första ägg ur hönshuset.


De första tre äggen i din Eglu är de mest fantastiska du någonsin kommer äta
De första tre äggen i din Eglu är de mest fantastiska du någonsin kommer äta

Julafton

Varje dag känns som julafton när du har höns, även om det inte är säker att dina höns lärt sig slå in presenterna än. Ta med dina höns in för att kolla på Kalle Anka och ge dem någonting extra gott att äta. Prova dessutom vårt recept på äggtoddy!Kommentarer

Det finns inga kommentarer än