Omlet är igång precis som vanligt. Vänligen klicka här för mer information.

Vår

Trädgården börjar vakna upp efter vintern, och dina höns kommer må bra av fler ljusa timmar på dygnet. Våren är en bra tid att använda komposten som hönsspillningen har producerat och sätta igång ditt grönsaksland så att du får gott om sallad, rotfrukter och frukt. Hönsgödsel är perfekt för bland annat vinbärsbruskar.


Stephanie Crofts höns älskar sin Eglu Cube med gård i den vackra vårträdgården
Stephanie Crofts höns älskar sin Eglu Cube med gård i den vackra vårträdgården

Länge dagar = Fler ägg

Längre dagar betyder att dina höns kommer ha tillgång till mer dagsljus på både morgonen och kvällen. Detta leder till att du kommer få fler ägg, men betyder också att du måste gå upp tidigare för att släppa ut dina höns på morgonen. Om klockan hinner bli 10 på kvällen och dina höns forfarande är ute och spatserar i trädgården, kom tillbaka när de själva gått och lagt sig. Kom ihåg att stänga och låsa om dem, man vet aldrig om räven lurar runt husknuten.


Två färska ägg i värpredet på en lila Eglu Classic
Två färska ägg i värpredet på en lila Eglu Classic

Håll utkik efter kvalster och löss

Tyvärr betyder det varmare vädret att det är dags att hålla utkik efter kvalster och löss. Se till att du undersöker dina höns regelbundet under våren. Det finns ett avsnitt om hur du behandlar kvalster och löss här.Liknande produkter

Kundbilder

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än

Skriv en kommentar

Få Omlets nyhetsbrev!

Stäng

Registrera dig för tävlingar, nyheter, speciella erbjudanden och mer. Det är gratis!