Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Höst

Din bin börjar nu förbereda sig inför vintern, så du måste se till att kupan är säker och att de har tillräckligt med mat på lager.


September

Arbetarbina kommer slänga ut drönarna från kupan. Drottningen kommer dessutom sluta lägga ägg, så antalet bin i kupan kommer minska kraftigt. Om bina har för mycket honung bör du skörda det extra, och om det inte finns tillräckligt bör du ge dem mat som räcker över vintern. Ta också bort oanvända yngelramar.


Oktober

Bina är nu i stort sett klara för vintern och kommer inte tillbringa så mycket tid utanför kupan. Fortsätt vintermata dem så att de har tillräckligt. Se till att du förvarar oanvända ramar och tillbehör säkert så de inte drabbas av skadedjur som vaxmott. Du kan också passa på att tillverka saker utifrån din hemmaodlade råvara, t.ex. ljus eller poleringsmedel. Har du vägarna förbi Storbritannien är National Honey Show också en av årets höjdpunkter.


November

Bina kommer nu ligga tillsammans i kluster och kommer väldigt sällan lämna kupan. Stör dem inte, utan så länge kupan är säker inför vintern kan du lämna den och bina att ta hand om sig själva.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än