Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Är de för mig?

Ankor blir mer och mer populära, förmodligen eftersom de är så mångsidiga. De lägger supergoda ägg, äter matrester, dödar skadedjur i trädgården och är allmänt bra husdjur. Här är en lista på saker att tänka på om du funderar på att skaffa ankor.

Hur många ska jag ha?
Du bör aldrig ha bara en anka, eftersom hen kommer känna sig ensam. Du kan ha bara honor, eller bara hanar. Men om du vill ha båda bör du bara ha en hane på 4-6 honor eftersom hanarna under parningssäsongen kommer vara väldigt aktiva, och en ensam hona kan få problem.

Behöver de vatten?
Det ideala sättet att ha ankor är att ha tillgång till rinnande vatten, som en bäck eller å. Om det inte är möjligt kan du ge dem en plaskdamm. Den bör vara djup nog för dem att doppa sig i och bred nog för dem att kunna motionera. Du måste byta ut vattnet ungefär en gång varannan vecka. En stillastående damm är inte lika bra, eftersom deras spillning snabbt kommer göra vattnet grönt, och du kommer behöva pumpa ut vattnet för att rengöra den. Det är värt att täcka området under och runt dammen med småsten så att ankorna inte gör allt till lera.

Hur stor trädgård behöver jag?
För ett par små ankor, 7m x 8m och för ett par större ankor bör du ha en yta på åtminstone 12m x 12m.

Är de högljudda?
Det kan bli svårt att hålla det hemligt för grannarna att du skaffat ankor. Även om de flesta kommer tycka att ljudet från ankor är trevligt är det värt att berätta om dina planer för grannarna. Ankor kvackar inte hela tiden, men kan vara ganska högljudda om någonting överraskar dem. I övrigt pratar de med varandra under dagen. Mängden ljud de ger ifrån sig beror på vilken ras du har. Mignonankor är mest högljudda, det är därför de används för att locka fram andra ankor vid jakt. Pekingankor är inte långt ifrån dem. Om du är orolig över ljud är myskankor de absolut tystaste, och är ägg inte så viktigt för dig är hanar tystare än honor för de flesta raser.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än