Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Vet du skillnaden på en mignon och en campbell?

Det är värt att tillbringa lite tid med att lära känna olika raser av ankor innan du bestämmer dig för vilken som passar dig och din trädgård.

Det första du bör fundera på är: varför skaffar jag ankor? Är det främst som husdjur, för äggen, som snigelätare eller för kött? Tänk på om grannarna kommer klaga om du väljer en mer högljudd ras. Tänk också på hur mycket plats du kommer kunna ge dina ankor. Välj ras efter hur mycket mark och vatten dina ankor kommer ha tillgång till. Vi har en lång lista på ankraser i vår katalog, men här är några av de vanligaste ankorna på marknaden.

Mignonanka
Mignonankor är små, och deras proportioner gör att de nästan ser ut som leksaksankor. De användes tidigare av jägare eftersom deras läten lockade fram andra ankor. Mignonankor var väldigt ovanliga under fösta halvan av 1900-talet men har på senare år blivit väldigt popoulära och vinner nu fler priser på utställningar än några andra ankor. Mignonankor är ett bra val för förstagångsägare eller om du inte har så mycket plats eftersom de är små och försiktiga av naturen. Honorna är dock väldigt högljudda och pratglada, vilket kanske inte alltid är så populärt bland grannarna.

Det finns flera olika sorters mignonankor. De vanligaste 10 färgerna är: aprikos, bibbed, svart, blå, mörk silver, magpie, gräsand, pied, silver och vit. De lägger mellan 25 och 75 ägg om året.

Campbells
Campbell-ankan skapades av en Adele Campbell från Gloucester i England. Hon parade gräsänder med löpankor och fick fram khaki-färgade ankor som lägger massvis med ägg. Ungefär 200 per år är inte ovanligt, och några av de bästa har lagt över 300 per år. De är relativt tysta fåglar och blir bra husdjur, så länge du har en medelstor trädgård. Eftersom de härstammar från löpankor har de en ganska stående hållning, och kallas ibland för pingvinankor.

Campbell kommer i två varianter, khaki och vit. De ursprungliga hanarna hade grönt huvud, grå rygg, mörkrött bröst, svart bak och en vit ring runt nacken.

Indiska löpankor
Dessa ankor är förmodligen det närmsta du kan komma en vandrande vinflaska, och de har utsetts till Omlets favoritankor. Inte för att vi gillar vinflaskor utan för att de är så roliga att titta på när de vandrar omkring. De används av herdar för att träna vallhundsvalpar eftersom de rör sig på samma sätt som en flock får. Löpankor lägger mellan 150 och 300 ägg om året och tycker inte jättemycket om att simma, så de kan vara en bra ras om du inte har så mycket vatten.

De vanligaste varianterna på indisk löpanka är vit, svart, gul, choklad och grå, men det finns också massvis med inofficiella färger.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än