Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Marsh Daisy Höns

Marsh Daisy Historia

John Wright och Charles Moore från Lancashire i England utvecklade Marsh Daisy från en rad olika raser mellan 1880 och 1913. Rasen har blod från gamla engelska dvärgstridshöns, malayhöns, svarta hamburger/vit leghorn-blandningar och sicillianska buttercups. Marsh Daisy trivs bäst i träskiga och kärriga förhållanden, marsh betyder kärr på engelska. Rasen försvann nästan helt tills man fann en flock i Somerset i södra England under 1970-talet, där de frodades. Det är dock fortfarande en väldigt ovanlig ras. För att vara en så tung fågel är den liten, och finns i flera färgkombinationer, men alla har en stor roskam, vita örsnibbar, gröna ben och hornfärgade tånaglar. Stjärten hålls i 45 grader och bröstet är fint rundat, och på många sätt liknar de viltfåglar. Fjäderdräkten på tuppen är guldaktig mot rött och sen svart mot stjärten, som har svarta skäror. Hönan är ljust brun med med mörkare halsfjädrar. Ögonen är röda och kammen klarröd. De ger fantastiskt kött.

Marsh Daisy Beteende

Marsh Daisy är en tuff fågel som passar bra för frigång eftersom de är väldigt skickliga på att hitta mat. De lever länge och är goda värpare. De är upprätta, aktiva fåglar som passar bra på blötare mark. På grund av inavel över åren försvann rasen nästan. Tupparna har ofta hjärtproblem, och vissa lever inte längre än tre år. Hanarna väger kring 3 kg och honorna ungefär 2,5 kg.

Marsh Daisy Varianter

Brun, ljusbrun och gul. Det fanns också svartvita varianter, men de har i stort sett försvunnit över åren och kan nu vara utdöda.

Marsh Daisy Status

Ovanlig

Liknande produkter

Bilder på Marsh Daisy

Marsh Daisy till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Marsh Daisy till salu.

Senaste recensionen för Marsh Daisy

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.