Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Barbu de Watermael Höns

Barbu de Watermael Historia

Barbu de Watermael-höns (skäggiga höns från Watermael) kommer ursprungligen från Belgien och är nära besläktade med belgiska dvärghöns. Vi vet att rasen upkom i börjar av 1900-talet i Watermeal hos ägaren Antoine Dresse. Det är en sann dvärghönsras utan större motsvarighet. Rasen har långa kala ben, en ovanlig roskam med tre piggar och ett litet skägg, vilket får den att se ut lite som en trädgårdstomte.

Barbu de Watermael Beteende

Barbu de Watermael tämjs lätt och är väldigt vänliga, så de är perfekta husdjur för barn. På grund av sin storlek och personlighet används de ofta för utställningar, eftersom de är lugna och lätta att ha att göra med. Hönorna värper sällan, men de har stark ruvdrift och är fantastiska mammor. Vingarna hänger ofta ner något, men det gäller inte alla. De klarar sig bra på begränsat utrymme, men är i behov av säkra områden. Det är den minsta av Barbu-raserna, och de kan lätt ta sig igenom små hål i stängsel och gårdar. Tupparna kan vara något aggressiva mot människor och försvarar sina hönor under parningssäsongen.

Tuppen väger ungefär 620g och hönan ungefär 510g, vilket är väldigt lätt även för höns!

Barbu de Watermael Varianter

Det finns över 25 olika färgkombinationer!

Barbu de Watermael Status

Relativt vanlig

Liknande produkter

Bilder på Barbu de Watermael

Barbu de Watermael till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Barbu de Watermael till salu.

Senaste recensionen för Barbu de Watermael

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.