Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Barbu d'Uccle Höns

Barbu-d-uccle-white-background Barbu-d-uccle-in-field Barbu-d-uccle-fjädrar

Barbu d'Uccle Historia

Barbu d'Uccle är en sann dvärghönsras utan en större motsvarighet som utvecklades av Michael van Gelder på 1890-talet i Uccle utanför Bryssel. Han korsavlade antwerpenhöns med sabelpoot för att få fram barbu d'Uccle. Rasen liknar Antwerpen skägghöns men har en kam och fjäderbeklädda ben.

Barbu d'Uccle Beteende

Barbu d'Uccles är vänliga fåglar som klarar sig bra på begränsat område. De tenderar att hålla sig nära huset, så passar för mindre trädgårdar. Det är en bra dvärghönsras för barn tack vare storleken och deras otroligt lugna temperament. De blir snabbt väldigt tama, och tycker om att umgås med människor. På grund av de fjäderbeklädda benen är det bäst att hålla dem på en täckt gård så att deras fötter/fjädrar inte blir toviga. Hönorna är bra mödrar och har stark drift att ruva, så pass stark att de lätt blir liggsjuka. På grund av detta är äggläggning inte deras starkaste sida. När de värper är äggen små och vita/gräddvita och väger ungefär 30g. Tupparna kan vara aggressiva under parningssäsong, så ha bara en tupp om du funderar på att föda upp gulliga små kycklingar. Rasen kallas ofta Mille Fleur, eller Mille, eftersom det verkar vara den mest populära färgkombinationen.

Tupparna väger ungefär 700g, hönorna ungefär 620g.

Barbu d'Uccle Varianter

Mille Fleur, porslinsfärgad, gulsvart, fläckig, blå, blåfläckig, brunröd, vit, svart, röd, lavendel, citronfläckig, guldnacke.

Barbu d'Uccle Status

Ovanlig

Liknande produkter

Bilder på Barbu d'Uccle

Barbu d'Uccle till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Barbu d'Uccle till salu.

Senaste recensionen för Barbu d'Uccle

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.