Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Barbu d'Uccle

Historia

Barbu d'Uccle är en sann dvärghönsras utan en större motsvarighet som utvecklades av Michael van Gelder på 1890-talet i Uccle utanför Bryssel. Han korsavlade antwerpenhöns med sabelpoot för att få fram barbu d'Uccle. Rasen liknar Antwerpen skägghöns men har en kam och fjäderbeklädda ben.

Beteende

Barbu d'Uccles är vänliga fåglar som klarar sig bra på begränsat område. De tenderar att hålla sig nära huset, så passar för mindre trädgårdar. Det är en bra dvärghönsras för barn tack vare storleken och deras otroligt lugna temperament. De blir snabbt väldigt tama, och tycker om att umgås med människor. På grund av de fjäderbeklädda benen är det bäst att hålla dem på en täckt gård så att deras fötter/fjädrar inte blir toviga. Hönorna är bra mödrar och har stark drift att ruva, så pass stark att de lätt blir liggsjuka. På grund av detta är äggläggning inte deras starkaste sida. När de värper är äggen små och vita/gräddvita och väger ungefär 30g. Tupparna kan vara aggressiva under parningssäsong, så ha bara en tupp om du funderar på att föda upp gulliga små kycklingar. Rasen kallas ofta Mille Fleur, eller Mille, eftersom det verkar vara den mest populära färgkombinationen.

Tupparna väger ungefär 700g, hönorna ungefär 620g.

Varianter

Mille Fleur, porslinsfärgad, gulsvart, fläckig, blå, blåfläckig, brunröd, vit, svart, röd, lavendel, citronfläckig, guldnacke.

Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Barbu d'Uccle

Barbu d'Uccle till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Barbu d'Uccle till salu.

Senaste recensionen för Barbu d'Uccle

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.