Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du vänder äggen manuellt

Om du inte har en kläckare med automatisk vändning måste du vända äggen 3-5 gånger om dagen från den andra dagen. Det är viktigt att du inte glömmer att vända äggen, så det kan vara bra att sätta upp speciella tider, t.ex. efter varje måltid.Du bör inte vända dina ägg efter dag 18, vilket är två till tre dagar innan kycklingarna kläcks. Det ger kycklingen tid att komma på plats innan hen pickar sig ut.

En Brinsea Mini Eco med ägg markerade med X

En Brinsea Mini Eco med ägg markerade med X

Om du har markerat dina ägg med ett X på ena sidan kan du lätt se om du har vänt ägget eller inte. Du bör ha locket på kläckaren borta så kort tid som möjligt. Med det sagt är det viktigt att inte stressa och se till att du vänder äggen utan att skada dem. När du flyttar runt äggen ändras temperaturen och luftfuktigheten i kläckaren, men kommer snabbt återfå rätt inställningar. Intressant nog kommer ett obefruktat ägg tappa temperatur snabbt, medan ett befruktat ägg håller sig varmt längre. Det är hur vana uppfödare vet vilka ägg de ska ta bort från kläckaren.

Till sist, när du vänder äggen manuellt är det superviktigt att du tvättar händerna noggrant innan för att undvika att föra över bakterier och oljor till ytan på ägget.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än