Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur gör jag mina marsvin glada?

Marsvin har väldigt få basala behov - ett varmt, rent hem, en balanserad kost, rent vatten, en säker plats att springa runt på och några marsvinsvänner. Fortsätt läsa för mer detaljer om hur du håller dina husdjur nöjda.

happy guinea pigs
Det finns massvis med saker du kan göra för att göra dina marsvins liv bättre


 1. Ett varmt, rent hem
  Precis som människor kommer marsvin bara vara riktigt glada om de är i en bra miljö. De behöver ett kraftigt, säkert hem med massvis med rent underlag. Läs vår del om marsvinsburar för råd om hur du väljer det bästa hemmet för dina husdjur.

  När du har köpt en bur måste du fundera på var det är bäst att ställa den. Är dina marsvin på en tyst och lugn plats dit andra husdjur inte kan ta sig? Är de på en plats där det inte drar, inte är fuktigt eller finns kemikalier i luften? Vi har skrivit om några andra saker du måste tänka på här, så att du kan välja rätt plats.

 2. En balanserad kost

  Marsvin behöver en rad olika vitaminer och mineraler för att hålla sig friska och glada, men C-vitamin är speciellt viktigt för dem. Dina marsvin måste varje dag få både färsk mat och torrfoder, samt rent vatten och hö. Läs delen om marsvinsvård för att få reda på mer om detta.


 3. En säker plats att springa runt på

  Marsvin älskar att komma ut ur buren och tillbringa tid med sina kompisar. Marsvinsgårdar är det perfekta sättet för dem att göra detta, och med buren Eglu Go sitter buren och gården ihop. Om du har en traditionell bur i trä är det en bra idé att köpa en gård och att flytta dina marsvin mellan buren och gården varje morgon och kväll när det är bra väder. Se till att de har ett gömställe på gården så att de kan gå undan, och ta med deras mat och vatten. För mer information om hur du håller dina marsvin säkra och glada på gården och tips om var du ska placera den läs vår del om marsvinsgårdar.


 4. God hälsa.
  Marsvin blir väldigt deprimerade om de är sjuka eller har ont. Av denna anledning är det bra att regelbundet ge dina marsvin hälsokontroller, och en gång i månaden bada dem med parasitdödande medel. Håll ett öga på dina marsvin och deras hem, och agera så fort du ser någonting ovanligt. Marsvin är bytesdjur i det vilda och därför väldigt bra på att gömma sina problem, så när du märker någonting har det förmodligen redan blivit allvarligt. För mer ingående information om hur du undersöker ditt marsvin, kolla in delen om marsvinsvård.

 5. Marsvinskompisar
  Marsvin är flockdjur, så det går inte att nog poängtera hur viktigt det är att de har andra marsvin runt omkring sig. Som ägare kan du vara otroligt hängiven och kärleksfull, och ha ett starkt band med ditt husdjur, men de behöver en vän av samma art. Tyvärr är kaniner inte ens ett bra substitut eftersom de av misstag lätt kan skada ditt marsvin. De har dessutom inte samma sätt att kommunicera.

  Om du är orolig över kostnaden det kommer innebära att skaffa ett marsvin till kan de adopteras från härbärgen väldigt billigt (ungefär 200kr) och att ha två marsvin dubblar inte tiden du måste lägga på dina husdjur. Om ditt marsvin inte kommer överens med andra kan det vara bra att skaffa en yngre vän eller ett marsvin av samma kön eftersom de är mindre troliga att bli sedda som ett hot. Läs denna del för att lära dig mer om hur du introducerar marsvin för varandra.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än