Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du väljer ett friskt marsvin


Du har alltså bestämt dig för att skaffa marsvin, valt vart du ska få dem från och tagit reda på hur många du vill ha. Nu står du inför utmaningen att välja ett glatt och friskt marsvin att ta med dig hem. Inga problem, här är några tips för hur du ser om ditt potentiella husdjur är friskt.

healthy guinea pig
Det finns några saker som kan ge dig en känsla för hur marsvinet mår


  1. Hur rör hen sig?
    Springer marsvinet runt fritt och mjukt? Se upp för marsvin som ser ut att röra sig ryckigt, hoppar eller haltar.

  2. Kolla in miljön som marsvinet fått bo i
    Ser det ut som en ren och trevlig plats? Finns det hö, tillräckligt med plats och gott om mat och vatten? Om du kan, undersök spillningen i buren för att se om den är normal och fast. Vattnig avföring kan vara ett tecken på sjukdom.

  3. Plocka upp marsvinet och undersök hen
    Du måste, väldigt försiktigt, undersöka ditt marsvin. Oroa dig inte om hen försöker springa bort från dig, det är helt normalt om ni träffas för första gången. Sätt en hand under magen och stötta baken genom att lägga andra handen under. Plocka upp marsvinet och håll det stadigt mot bröstet medan du fortfarande stöttar ryggen. Undersök sedan djuret noggrant. Är ögonen ljusa och skinande? Är pälsen heltäckande och skinande? Verkar fötterna friska och fina? Då är marsvinet förmodligen friskt.
Holding a guinea pig
Plocka försiktigt upp ditt potentiella husdjur i famnen


Innan du tar med dig marsvinet hem är det också viktigt att du undersöker kön. Ibland kan marsvin av fel kön ges till nya ägare, vilket kan leda till massvis med marsvinsungar. För att undvika detta måste du se till att personen som säljer marsvinet till dig vet vilket kön det har, och be dem visa dig. En hona har bröstvårtor längs med magen.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än