Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ta hand om ditt marsvins päls


Vissa raser behöver med omvårdnad än andra, men även de strävhåriga marsvinen behöver lite arbete, och att regelbundet ta hand om ditt marsvins päls är ett bra sätt att upptäcka hudproblem. En mjuk borste är bäst för marsvin. För mer information om pälsvård, läs mer i delen om marsvinshälsa.


guinea pig grooming
Vissa marsvin behöver mer vård än andra

Långhåriga raser, som sheltie eller peruan, behöver mycket mer omvårdnad, och både en kam och en borste för att hålla pälsen fin. Att dagligen ta hand om pälsen är lättast och bäst, och peruaner som är med på visningar har ofta håret uppsatt för att hålla det rent och fint. Långhåriga marsvin som bara är husdjur mår bra av att få håret runt baken klippt, eftersom det annars känns som att de kissat i byxorna!

Abessinier, de med små virvlar som växer åt olika håll, tas bäst hand om med en gammal tandborste!

Det är inte strikt nödvändigt att bada dina marsvin, om du inte vill att de ska skina extra mycket innan en tävling. Alla marsvin har dock en talgkörtel där svansen borde vara, som på äldre marsvin, speciellt hanar, kan täckas av mörkt fett. Detta fett kan lösas upp med ett smörjmedel, och sen kan hela marsvinet schamponeras och sköljas.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än