Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Mitt marsvin har gått ner i vikt


Om du inte väger dina marsvin regelbundet kan det vara väldigt svårt att upptäcka viktändringar. Viktuppgång och viktnedgång kan vara tecken på sjukdom, ofta som ett av väldigt få symptom. Dina marsvins vikt kommer ändras lite under året, men dramatiska viktnedgångar är värt en tur till veterinären. Vikt på marsvin varierar väldigt mycket eftersom det är stora skillnader i fysik mellan individer och raser. Rexmarsvin är t.ex. ofta lite större än andra raser.


guinea pig weights vary
Vikten förändras lite under dagen

När du har fastslått ditt marsvins normalvikt bör du följa dessa riktlinjer:


Om ditt marsvin väger mindre än 40 eller 50 gram än vid förra invigningen har det förmodligen bara med vanliga förändringar att göra.


Om ditt marsvin väger mer än 50 gram mindre än vid förra invigningen, väg dem varje dag och ge dem lite mer torrfoder för säkerhets skull.


Om ditt marsvin väger omkring 100 gram mindre än vid förra invägningen är det allvarligt, och det är troligt att det är någonting som är fel. Om det har hänt över en längre period kan det ändå vara allvarligt, så du måste ta med ditt husdjur till veterinären direkt.


Mat för viktuppgång

Om ditt marsvin varit sjukt och behöver lite extra kärlek rekommenderar vi att du ger dem lite extra torrfoder, lite mer hö, samt morötter och majs, som båda är bra och energirika grönsaker.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än