Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du klipper dina marsvins klor


Att klippa marsvinens klor kan vara lite otrevligt och klurigt, men om du gör det ofta blir det inte ett problem eftersom du tar bort en mindre del, och du får mer träning. Det viktigaste är att du undersöker marsvinens klor noga innan du början. Om marsvinet inte naturligt kommer i så mycket kontakt med sten eller jord kommer klorna inte naturligt slipas ner, och du kommer behöva klippa dem oftare för att se till att de inte växer i konstiga riktningar eller gör ont. Om ditt marsvin å andra sidan tillbringar mycket tid på sten eller betong i sin gård behövs klorna förmodligen klippas mer sällan. Om du inte själv är vuxen bör du hitta någon som kan hjälpa dig.


cutting a guinea pigs nails
Vi rekommenderar att du tittar på några instruktionsfilmer eller frågar din veterinär om råd innan du försöker klippa dina marsvins klor

Undersök marsvinets tass noggrant. Det är lättast om du låter någon annan hålla marsvinet medan du väldigt försiktigt tar tag i tassen och undersöker klorna. Hos marsvin med ljus päls kommer du kunna se var blodådran i klon slutar, men hos mörkare marsvin med mörka klor är det svårare. Om du har en ficklampa kan ljuset göra det lättare att se linjen där blodådran slutar. Håll tassen still och klipp försiktigt med ett par vanliga nagelklippare. Se till att du inte klipper av blodådran eller delen precis intill den och klipp lite i taget så att det inte blir för mycket. Vi rekommenderar att du tittar på en video eller frågar din veterinär innan så att du är säker på att du inte klipper för mycket.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än