Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du ger dina marsvin tabletter eller ögondroppar


Tabletter

Ibland kan din veterinär ge dina marsvin medicin i form av tabletter. Även om det kan verka lite svårt att få dem att äta dem finns det några metoder som säkerställer att dina marsvin får sin behandling som de ska. Det måste alltid vara en vuxen som ger marsvinen deras medicin.


Tyvärr, även om det vore lätt, är det inte en bra idé att lägga medicinen i marsvinens vatten. Läkemedlet är noggrant förberett för att ha så hög effektivitet som möjligt, och att späda ut det i vatten kommer minska dess kapacitet att hjälpa dina husdjur. Följ veterinärens instruktioner - vissa tabletter ska inte heller krossas eller brytas eftersom de kan orsaka problem om de öppnas innan de når magsäcken.


Ett sätt som många ägare rekommenderar är att hålla ditt marsvin på ett särskilt sätt och lägga tabletten genom sidan av munnen till hörntänderna där marsvinet kommer svälja det. Om du sitter ner och försiktigt håller marsvinets rygg mot ditt bröst med din vrist, och huvudet stilla med dina fingrar på båda sidor precis nedanför kinden kan du bara lägga in tabletten med din fria hand. Om du aldrig gjort detta innan, be din veterinär att visa dig bästa sättet att ge tabletterna när de skriver ut dem.


De kommer förmodligen inte gilla smaken, men de kommer må mycket bättre av sin medicin

Ögondroppar

Många mänskliga ögondroppar är inte säkra på marsvin, så fråga din veterinär eller be hen skriva ut droppar till dig. Om du aldrig gett ögondroppar till ett marsvin innan kan du också be veterinären visa dig hur man gör. Det är troligt att rådet kommer vara att hålla droppet där marsvinet inte kan se det. Om du är vuxen (om du inte är vuxen, be någon hjälpa dig), håll marsvinet stilla i knät. Du måste försiktigt och snabbt hålla ett ögai taget öppet och applicera dropparna ovanifrån så att marsvinet inte kan se det komma emot ögat.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än