Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

När kan jag börja plocka upp mina marsvin?


Hur tidigt du kan börja handskas med dina marsvin beror på flera olika saker. Om du tagit med dig dina marsvin hem för första gången rekommenderar de flesta att inte lyfta upp dem den första veckan så att de kan få komma på plats i sitt nya hem. Det kan vara svårt att stå emot, men dina marsvin kommer tacka dig för det i det långa loppet!


Om dina marsvin kommer tillbaka från en operation är det bäst att du frågar veterinären hur länge du ska vänta innan du kan gosa med dina marsvin. I sådana situationer kan det skada området runt stygnen, så det är viktigt att du följer veterinärens råd om du vill att ditt marsvin ska läka så fort och bra som möjligt.


Guinea pig mother and babies
Marsvinsbebisar behöver lugn och ro de första veckorna i livet

Om ditt marsvin är dräktigt är det bäst att inte röra dem ungefär en månad innan de föder, om det inte är absolut nödvändigt. Efter att de fött är de också väldigt ömma och beskyddande, så det är bäst att lämna både mamman och ungarna ensamma de första veckorna.


Om ditt marsvin är en unge är det bäst att inte röra den alls under ungefär en vecka, och även efter det måste du vara extra försiktig.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än