Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du marsvinssäkrar ditt hem


Om du vill låta dina marsvin springa fritt i ditt hus, vare sig alltid eller temporärt, måste du se till att fixa några saker innan du släpper dem lös.


 1. Bestäm var dina marsvin ska få vara
  Även om marsvin är ganska rena djur och kan tränas att gå på toaletten på särskilda platser kommer de ibland släppa på trycket på andra platser om de behöver. Du kan lägga ut massvis med tidningspapper för att göra det lättare att städa upp, men antingen du eller dina föräldrar (om det är deras hus) måste innan du släpper ut dem vara medvetna om att det kan ske olyckor.


 2. Separera “marsvinens plats” från resten av huset

  Det är inte säkert att en dörr räcker, marsvin kan röra sig snabbt om de vill, och även om du är försiktig när du går ut och in kan de klämma sig förbi snabbt som attan så fort dörren öppnas. Det är en bra idé att hitta någonting som du kan använda som en mur för att hålla dem säkert instängda. Lyckligtvis behöver det inte vara speciellt högt eftersom marsvin inte är så bra på att klättra, så så länge muren är över 30cm är det inga problem. Vad du än väljer är det viktigt att det inte kan ramla. Marsvinen kommer trycka på den med kroppen och lägga tassarna mot den, och om den skulle tippa på marsvinen kan de skadas allvarligt.


 3. guinea pig running around
  Marsvin älskar att ha gott om plats att springa runt på

 4. Se till att andra djur inte kan ta sig in

  Även om din katt, hund eller annat husdjur bara har goda intentioner är marsvin väldigt ömtåliga och kan lätt skadas även under lugn lektid. Små barn kan absolut leka med marsvinen, så länge någon är där och ser till att de hanterar marsvinen på rätt sätt och inte jagar dem.


 5. Se till att området är säkert för dina marsvin att springa runt på

  Att ta bort saker från marken är en bra idé, eftersom marsvin alltid kommer prova och se om saker går att äta, ofta med förödande resultat på skor, böcker, stolsben eller vad som helst annat de kan få tag på. På samma sätt kan de få för sig att äta växter som inte är bra för dem. Marsvin är smarta djur, men precis som vi vet de inte alltid vad som kan vara giftigt, så det är bäst att ta bort växter. En annan viktig sak är att plocka bort sladdar och kablar, många marsvin kan inte hålla sig borta från dem, och det kan orsaka problem för både dem och dig. Lyft upp sladdar så att marsvinen inte kan komma åt dem.


 6. a guinea pig roaming
  Marsvin är snabbare än vad du tror!

 7. Ge dem ett ställe att gömma sig på

  Området måste ha allting som marsvinen behöver för att må bra, t.ex. en plats dit de kan gå om de känner sig osäkra eller trötta. Ställ en upp och nervänd kartong på golvet och lägg in lite tidningspapper och hö så har de en plats att vila på.


 8. Se till att de har mat och vatten

  En skål med torrfoder och lite färska grönsaker blir bra, och någonstans att fästa vattenflaskan. Vi föreslår att ställa allt på en tidning, eftersom marsvin kan spilla ganska mycket, och vi antar att du inte jättegärna vill ha tomat på mattan.


 9. Dina marsvin uppskattar också någonting som underhåller dem

  Även om de för det mesta kommer underhålla varandra (och alltid gillar att äta) kan de tycka att det är kul att ha lite extra stimulering. Vanliga leksaker är tält av tidningspapper, tuggtunnlar och gömställen. Kolla in leksaksdelen av vår shop för nya idéer!

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än