Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Min hamster har svårt att gå


Om din hamster har svårt att gå är det bäst att ta med hen till veterinären. Här har vi samlat några potentiella orsaker till att hamstern inte kan gå, men det är bäst att få en riktig diagnos från en veterinär.


Fall och olyckor - Har din hamster ramlat och slagit sig nyligen? Hen kan då ha ett förlamat eller brutet ben, vilket betyder att du måste ta med hen till veterinären.


Skörbjugg - Om du inte gett din hamster tillräckligt med C-vitamin kan hen ha fått skörbjugg. I allvarliga fall kan denna sjukdom förlama ditt husdjurs bakben, så att hen måste hoppa runt. Se till att fodret du ger din hamster har tillräckligt med C-vitamin, samt alla andra näringsämnen din hamster behöver.


Ibland kan en hamsters sätt att gå visa tecken på problem
Ibland kan en hamsters sätt att gå visa tecken på problem

Stroke - Om din hamster gungar fram och tillbaka när hen sitter ner, eller svänger fram och tillbaka när hen går kan hen ha drabbats av en stroke. Ibland kan skador som orsakats av en stroke läka av sig själva, men ibland är skadorna permanenta. Om du tar med hamstern till veterinären kan hen förhoppningsvis se hur illa det är, och hur mycket din hamster kan återhämta sig. Om din hamster har fått en stroke kan hen oftast leva ett bra liv, men kan behöva hjälp med vissa saker, som att äta och dricka. Vi rekommenderar att du tar med hamstern till veterinären om du misstänker att hen drabbats av en stroke, inte bara för att få behandling, utan för att se om det finns någonting speciellt du måste hålla koll på.


Uttorkning - Om din hamster plötsligt är apatisk och inte går omkring så mycket finns det en risk att hen är allvarligt uttorkad, eller är väldigt sjuk. Om du ser dessa symptom hos sin hamster och du inte tror att hen har gått i ide rekommenderar vi att ta med hen till veterinären för att se så allt står rätt till.


Ålderdom - Om din hamster börjar bli gammal och hen gradvis rör sig mindre och mindre kan det helt enkelt handla om att hen inte orkar. Allt eftersom hamstrar blir äldre är de, precis som människor, mindre aktiva än de tidigare varit.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än