Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Friska hamstertänder


Hamstrars tänder är vanligtvis starka och friska, men de kan ibland orsaka problem.


Friska hamstertänder är jämnlånga och ganska gula. Oroa dig inte om nyansen på tänderna får dem att se lite smutsiga ut. När hamstrar växer och blir äldre är det helt naturligt att tänderna blir mörkare och gulare.

Hamstern tänder är väldigt viktiga för hens hälsa
Hamstern tänder är väldigt viktiga för hens hälsa

Tänderna i både under- och överkäken bör vara ungefär lika långa som dem bredvid. De undre tänderna är något längre än motsvarande i överkäke. Om en tand är mycket kortare än den som sitter bredvid kan den ha gått sönder. Även om den så småningom kommer växa tillbaka kan det göra väldigt ont på hamstern, eller hindra hen från att äta som hen ska.


En annan sak att hålla utkik efter är extra långa tänder. Istället för att titta på tänderna kan det vara bra att leta efter tecken i kroppsspråk och beteende. Har din hamster blod runt munnen, eller små skador på kroppen som kan ha orsakats av tänder? Och viktigast av allt, kan din hamster äta som vanligt? Om du är orolig över din hamsters tänder är det bäst att ta med hen till veterinären för att se till att hen får rätt behandling.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än