Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Strö för hamsterburen


Det finns massvis med alternativ när det kommer till strö i hamsterburen, men vissa bör undvikas. Vi har listat några för- och nackdelar med olika sorters strö här. Hamstrar älskar att skapa små gångar och tunnlar i ströet, så när du bestämt dig för ett passande material är det bra att lägga på ganska mycket. Det ger dem någonting att göra, och suger dessutom upp deras urin och avföring, så att det blir lättare att städa buren.


Vissa ägare väljer att ha ett ljust strö så att de tidigt kan upptäcka blod i buren. Om du ser blod är det bäst att genomföra en hälsokontroll på din hamster. Små sår och skador kan behandlas hemma, men större olyckor eller blod i urinen eller runt könsorganen betyder att din hamster måste åka till veterinären.


Ströet i buren är väldigt viktigt
Ströet i buren är väldigt viktigt

Beroende på din hamsters bur finns det olika sätt att förvara ditt strö. Om du har en Qute med förvaringsutrymme är lådan under buren den perfekta platsen att ha ströet på. Ägare utan denna möjlighet väljer ofta att ha ströet i en sluten låda så att det inte utsätts för någon fukt. Om du är orolig över skadedjur kan du frysa ströet i 48 timmar innan du lägger det i buren. Det minskar risken för att din hamster drabbas av kvalster. Se bara till att ströet är helt avfrostat innan du lägger det i lådan eller direkt i buren.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än