Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hamsterburar


Det finns massvis med olika sorters hamsterburar, från de traditionella du kan köpa i din djuraffär, till mer moderna varianter som Qute. Även om rekommendationer för burar varierar mellan hamsterarter är den allmänna rekommendationen att du köper den största och mest praktiska bur som du har råd med.


Innan du tar några beslut om vilken bur du ska köpa måste du bestämma dig för vilken hamsterart du ska skaffa, och hur många du ska ha. Att ha detta klart för dig kommer troligtvis göra att du sparar pengar i längden, eftersom specifikationerna för hur olika hamsterarter ska bo har stor påverkar på deras boendesituation. Vissa hamstrar kan t.ex. inte leva i par, och vissa (som guldhamstrar), kräver större burar. Guldhamstrar kan inte bo med andra, så om du definitivt vill ha två hamstrar måste du ha två separata burar. För mer information om vilka hamstrar du kan ha tillsammans, läs delen Vilken hamster ska jag skaffa?.


Vilken hamster (eller vilka hamstrar) du vill ha påverkar deras bur

När du ska bestämma dig för vilken bur du ska köpa är det bra att redan ha tänkt ur var du ska ställa den. Hamsterburar har olika bredd, längd och höjd, så du kommer hitta en som passar dig, se bara till att den är stor nog för din hamster att bo i. En bra rekommendation är att golvytan ska vara minst åttio centimeter lång och femtio centimeter bred, och att platsen ovanför golvet ska vara ungefär tjugofem centimeter.


Vissa hamsterburar är ganska fula och svåra att placera, men Qute (här ovanför) är designad för att se ut som ett litet, snyggt bord som lätt smälter in i ditt hem. Den finns i flera olika färger, och med eller utan en förvaringsutrymme så att du kan ha alla dina hamsters saker på en plats.


Eftersom det finns så många olika hamsterburar att välja mellan rekommenderar vi att du kollar på recensioner eller frågar en vän som har hamstrar om hen kan hjälpa dig. Vissa hamsterburar är av väldigt dålig kvalitet, och det har hänt att hamstrar har gnagt sig ut ur dem och försvunnit. Andra är för små för de flesta hamstrar, eller har inte tillräckligt med plats för hamstern att klättra. När du investerar i ett hem till din hamster är det troligtvis en plats där din hamster kommer bo hela livet, så det är bäst att ge dem någonting bra.


Vilken bur du än bestämmer dig för är det viktigt att se till att det inte finns några vassa kanter som din hamster kan skada sig på, och att det inte finns några hål där de kan ta sig ut. Hamstrar är kända utbrytningsmästare, och du kommer bli förvånad över hur lätt de kan ta sig igenom även de minsta hål.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än