Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hamsterkost


Största delen av hamstrars kost bör vara ett torrfoder som formulerats speciellt för att passar ditt husdjurs näringsbehov. Det finns massvis med olika sorter att välja mellan, från väldigt enkla till smaksatta, och de kan innehålla en rad olika ingredienser, som frön och pellets.


För det första är det bra att vara medveten om att alla torrfoder inte genomgått samma utvecklingsprocess. Fråga en vän om rekommendationer, eller titta på vår hemsida för att se vilka märken som är ansedda. Vi råder dig att antingen köpa ett foder från en bra djuraffär eller att du gör lite efterforskningar om vad som är bra för dina hamstrar. Ett bra sätt att se att ett foder är av hög kvalitet är att det ser fint och fräscht ut, och att det inte finns något damm i blandningen.


En hamsters kost bör framför allt bestå av bra torrfoder
En hamsters kost bör framför allt bestå av bra torrfoder

Om du funderar på att köpa hamsterfoder som hålls löst är det bäst att förvara det på en ren och torr plats. Om det kommer i kontakt med vatten eller fuktig luft kan mögel lätt växa på fodret, vilket gör att det blir farligt för hamstrar. Att äta mögel kan leda till problem i deras blodomlopp.


Vissa ägare tror att de sparar pengar genom att köpa foder som inte är anpassat speciellt för hamstrar, som kanin- eller marsvinsfoder. Vad dessa ägare dock inte förstår är att de är utformade på olika sätt av en anledning. Varje art har speciella näringsbehov, och att köpa fel foder kan leda till problem till följd av undernäring, eller i allvarliga fall allergiska reaktioner på ämnen som för andra arter är bra.


När du köpt ett foder är det bäst att förvara det in en stängd behållare någonstans där det är torrt och svalt. Om du märker att fodret har blivit blött eller mögligt är det viktigt att du direkt slänger det eftersom, som tidigare nämnt, hamstrar kan bli väldigt sjuka av att få i sig mögel.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än