Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Färsk mat för hamstrar


Även om din hamsters kost till största del bör bestå av torrfoder kan de må bra av lite variation, eftersom de i det fria äter en blandning av många olika sorters mat. Att återskapa denna variation kommer minimera stress och hålla din hamster glad. Färsk föda måste inte ges varje dag, men din hamster kommer att njuta av att tugga i sig något annat ett par gånger i veckan. Om du vill ha några förslag på färska frukter och grönsaker som passar hamstrar, läs vår lista över hamstermat här.

Hamstrar tycker om både torrfoder och färsk mat
Hamstrar tycker om både torrfoder och färsk mat

När du väljer vilken färsk mat du ska ge din hamster är det viktigt att du ger dem helt avfrostade och mogna frukter eller grönsaker, eftersom de kan få problem med matsmältningen om maten är o- eller övermogen. Om du har möjlighet att ge dina husdjur mat som du plockat i trädgården är det ett superbra sätt att ge dem någonting extra gott som de kommer njuta av. Se bara till att välja rätt saker (vissa växter kan vara farliga för hamstrar), och att du tvättar dem noggrant.


En sak som ägare bör tänka på lite extra är att vara försiktiga med mängden färsk mat de ger sina husdjur. Om du ger din hamster för mycket mat kan tre problem uppstå. För det första kan för mycket mat göra att hamsterns mage blir orolig och hen kan få diarre. För det andra, om den färska maten är frukt kan hamstrarna få problem med tänderna. Och för det tredje kommer hamstrar försöka spara mat som de inte kan äta direkt, och färsk mat blir fort dålig. Vi rekommenderar att ta bort all mat som inte ätits dagen efter. Det minskar risken för att ditt husdjur äter mat som inte är bra för dem.

Hamstrar behöver bara lite färsk mat, de är väldigt små varelser
Hamstrar behöver bara lite färsk mat, de är väldigt små varelser

Precis som människor behöver hamstrar protein för att hålla sig friska. Vissa torrfoder har tillräckligt med protein för att se till att din hamster får i sig allt hen behöver, men andra kräver att du som ägare tillsätter lite av dessa viktiga näringsämnen. Många experter rekommenderar att ge hamstrar lite hårdkokt ägg, eller äggröra, en produkt som är full av protein. Det är dock viktigt att bara ge väldigt lite eftersom hamstrar är små djur som inte behöver äta så mycket. Hamstern kan dessutom få för sig att gömma ägget till ett senare tillfälle, och det kan snabbt bli dåligt i en rumstempererad bur. Om din hamster lyckas gömma en del av ägget för senare är det viktigt att du snabbt hittar det och tar bort gömman, så att din hamster inte blir sjuk.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än