Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur mycket plats behöver jag ha för att skaffa höns?

Du kanske blir förvånad av att höra att du kan ha höns på en relativt liten yta. Hönsen kommer uppskatta så mycket plats du kan ge dem så att de kan spatsera runt och leta efter mat, så om du är okej med att släppa ut dina höns i trädgården är det mer än nog plats för dem. De kan dock vara väldigt busiga och kommer snabbt stöka till i rabatter och grönsaksland, så det kan vara en bra idé att ha dem på en gård. Det absolut minsta en höna klarar sig på är 1 kvadratmeter per fågel, men 2 kvadratmeter är betydligt bättre. I grund och botten är det bättre desto mer plats hönsen har eftersom det lättare blir bråk om de har en begränsad yta. Om du har mer plats kan de utsatta hönsen gå undan.


Pauline Snels höns älskar att vandra runt i trädgården
Pauline Snels höns älskar att vandra runt i trädgården

Du kan ha ett par höns i en genomsnittlig trädgård. Tre höns är ett ett bra antal, eftersom det då finns två kvar ifall en av någon anledning skulle försvinna. De kan då hålla varandra sällskap, och du behöver inte introducera en ny höna, vilket kan vara stressande.


Om jag inte har gräs i min trädgård då?

Det är inga problem eftersom du kan lägga träflisor under din gård. Dina höns kommer då fortfarande kunna gräva och leta efter insekter.

Tim Buswell har ställt sin Eglu Classic på träflisor, vilket hönsen älskar
Tim Buswell har ställt sin Eglu Classic på träflisor, vilket hönsen älskar


Kommentarer

Det finns inga kommentarer än