Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ett hänsynslöst proffs

Ibland kan det verka som att den urbana räven inte ens är besläktad med räven som lever i skogen. Landsräven ses som ett skadedjur och jagas med hund, medan den urbana räven uppmanas gå in i trädgårdar och ges soptunnerester från kvällens middag.

Varför skiljer vi så mycket på de olika typerna? Skillnaden handlar kanske mest om huruvida du har höns eller inte. Om du har höns är räven ett rovdjur snarare än någonting du kan ta kort på. Urbana rävar är i många fall mer skamlösa i jakt än andra, eftersom de är vana vid gott om mat och inte har några naturliga fiender.


Vad äter rävar annars?

Rävar äter det mesta, från däggdjur och fåglar till insekter, maskar och grönsaker. Urbana rävar som letar mat i soptunnor blir ett allt större problem i städerna. Du bör undvika att lämna någonting utomhus som räven kan vara intresserad av, till och med frukt som ramlat från träden eller mat fåglarna sprätt ner från fågelbordet kommer locka rävar till ditt hus.

Tyvärr dödar rävar inte bara på grund av hunger. Hela hönsflockar har dödats av en enda räv, trots att hen troligtvis bara klarar av att äta en.


Varningssignaler


  • Skrapade skador på din gräsmatta - Rävar skrapar upp gräs för att hitta kryp och skalbaggar.

  • Spillning fulla av bär och frön.

  • Skrikande läten sent på kvällen och natten - Rävens läte kan vara obehagligt eftersom det ibland kan likna en gråtande bebis skrik.

Dina höns!

Det är jättebra att släppa ut dina höns utanför gården så ofta som möjligt, men om du misstänker att det finns en räv i området är det bäst att bara låta dem gå fritt när du är hemma. Räven kommer inte komma nära om den märker att det finns människor i omlopp.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än