Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Enkla hälsokontroller

Vi tycker att det är roligt att tämja höns. Inte bara är det givande och kul att ha höns som gärna sitter på din axel, utan också väldigt användbart när du vill kolla till dina höns för att se att de mår bra.


Om du tämjer dina höns från en ung ålder är det lätt att genomföra hälsokontroller
Om du tämjer dina höns från en ung ålder är det lätt att genomföra hälsokontroller

Att kolla till dina höns dagligen gör att du snabbt kan upptäcka problem och låter dig hantera dem innan de blir allvarliga.


Daglig koll


Ögon - Dina höns ögon bör vara helt öppna, ljusa och utan någon slags utsöndring.


Kam - Kammen bör vara fast och klarröd om hönan värper. Unghöns har blekare kammar.


Spillning - Spillningen ska vara fast och mörkt brun med vita delar. 10% av spillningen kommer vara lös. Det är helt normalt och bara ett tecken på att dina höns rensar sina tarmar själva.


Fjädrar - Såvida din höna inte ruggar bör fjädrarna vara skinande och hela. Om det förekommer kala delar eller fjädrarna ser ovårdade ut kan det innebära problem.


Kräva - Krävan bör vara tom på morgonen när du släpper ut dina höns. Om den är full vid denna tidpunkt kan det vara ett tecken på blockering.


Ben och fötter - Du bör undersöka fjällen på dina höns ben och fötter. De ska vara mjuka och inte upphöjda. Om det verkar irriterat kan dina höns ha drabbats av kalkben.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än