Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hindra dina höns från att rymma

Höns kan generellt sett inte flyga. De kan dock använda sina vingar för att hoppa och flaxa över stängsel för att komma ut i friheten. Det längsta en höna flugit var 92 meter under 13 sekunder, men det är en otrolig sträcka. En vanlig höna kommer förmodligen inte klara detta, men vi klipper fortfarande våra höns fjädrar för att se till att de inte rymmer.


Stephanie Crofts Gingernut Ranger älskar att hoppa upp på sin Eglu-gård
Stephanie Crofts Gingernut Ranger älskar att hoppa upp på sin Eglu-gård

  1. Du behöver inte oroa dig över att klippa dina höns vingar, det är lätt gjort och gör inte ont. Följ bara vår steg för steg-guide så bör du kunna motarbeta möjliga utbrytarplaner.

  2. Håll dina höns hårt och fäll ut vingen så att fjädrarna sprids ut. Du behöver bara klippa en vinge eftersom hönan då kommer bli obalanserad om hon försöker flyga.

  3. Klipp handpennorna, ungefär de första 10 fjädrarna. Kolla på den här filmen för att se hur du på lättast sätt klipper vingarna.

Tips: Pennorna är vita där du kan klippa fjädern utan att göra illa hönan. Om pennan är mörk betyder det att det förmodligen finns blodkärl. Hönsen behöver klippas efter varje gång de ruggat.Lär dig hur du enkelt och snabbt klipper dina höns fjädrar med hjälp av denna video

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än