Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Introducera en ny höna till din flock

Så nu har du haft höns ett tag och funderar på att lägga till några fler höns till flocken. Att introducera nya höns till en flock kan vara svårt och är vanligtvis stressande för både dig och dina höns. Det är inte omöjligt, men när hönsen har bestämt hackordningen och du presenterar nya höns kan det påverka hierarkin. Tyvärr kan det leda till massvis med otrevligt beteende. Dina lugna små älsklingar kommer bli upprörda och arga, och det finns ingenting du kan göra åt det. Men oroa dig inte, det är bara temporärt.


Helen Goodsons höns presenteras för sina nya Oprington-kompisar
Helen Goodsons höns presenteras för sina nya Oprington-kompisar

Här är 5 steg som kan hjälpa dig igenom processen att introducera nya höns till din flock:


  1. Låt din flock se dina nya höns - Om det är möjligt är det bästa sättet att presentera dina nya höns att hålla dem i ett separat hus och gård där din flock kan se dem. Du kan lämna dem där i ungefär en vecka så att dina gamla höns vänjer sig vid tanken på nya höns. Efter en vecka kan du introducera dem för varandra. Om du inte har möjlighet att göra detta, gå direkt på steg 2.

  2. Introducera de nya hönsen för din flock - Det bästa sättet att göra detta är på natten när hönsen har gått in för att vila. Lägg helt enkelt in de nya hönsen under natten. På morgonen släpper du ut hönsen och håller ett öga på dem. Lite hackning kommer absolut att ske under tiden dina höns etablerar hackordningen, men det bör bli bättre efter bara en vecka.

  3. Distrahera och ge dem plats - Du kan göra hela processen lite mindre stressande genom att låta dina höns gå fritt, så att nykomlingarna kan rymma om de blir attackerade. Det är också en bra idé att på ett eller annat sätt försöka distrahera hönsen. Det kan vara allt från att hänga upp grönsaker till att sprida ut matrester över gården. Dessa distraktioner kommer förhoppningsvis göra att hönsen är mindre intresserade av att hacka, picka och mobba varandra.

  4. Ge extra mat och vatten - Du bör se till att det finns en extra källa till både mat och vatten, så att dina gamla höns inte hindrar nykomlingarna från att äta.

  5. Gå emellan när det krävs - Du kan märka att attackerna mot de nya hönsen är väldigt grymma. Om du tror att en höna mobbas till den grad att hon blöder måste du gå in och stoppa attackerna. Börja med att bryta upp bråket; det kan vara så att du måste göra det flera gånger innan de slutar. Om den attackerande hönan fortfarande insisterar på att hoppa på de andra och det leder till märkbar skada måste du ta bort henne och isolera henne några dagar. Du kommer märka att hon är mycket snällare när hon får komma tillbaka till de andra.


Kommentarer

Det finns inga kommentarer än