Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du tämjer dina höns

Om du ger dina höns några goda daggmaskar när du gräver i trädgården eller rör vid dem mycket när de är unga kommer du bli förvånad över hur oblyga de blir. Det är inte ovanligt att hönsen äter ur din hand eller till och med går in genom dörren och börjar utforska ditt hem. Allt du behöver för att tämja dina höns är att handskas med dem från en ung ålder. Om du har barn, involvera dem!


A young boy holding his beautiful, tame chicken
En pojke håller sin tama höna, som uppenbarligen älskar att lyftas upp

Handskas med dina höns när de är kycklingar

Om du vill ha tama höns är det bäst att köpa dem när de är unga, vanligtvis ett par veckor gamla. Om du regelbundet plockar upp dem när de är unga kommer de lära sig att tycka om det, och kommer kanske till och med hoppa upp i ditt knä för en smaskig godsak.

Om du har hittat en uppfödare med kycklingar som är lite äldre, fråga om de har blivit lyfta, för ibland ser uppfödaren till att de plockas upp från en tidig ålder så att de vänjer sig.


Vilka raser är mest tama?

Om du letar efter en ras som generellt sett är toleranta för att bli upplockade ofta bör du välja silkeshöns eller en dekorativ dvärghönsras som Chabohöns. Orpingtons är också fantastiska höns att ha som husdjur. De har roliga personligheter och lägger vackra, bruna ägg. Orpingtonhöns är kända för att hoppa upp på sina ägare när de kommer med mat, så det är tydligt att de gillar kontakt.


An Orpington chicken with beautiful pale ginger feathers
En Orpingtonhöna med vackra rödaktiga fjädrar

Varför är mina höns inte tama?

Anledningen att dina höns inte är tama är förmodligen att de inte lyftes upp tillräckligt när de var kycklingar. De måste vara säkra på att du håller dem säkra och friska, men även om du gör allt du kan är det möjligt att de aldrig kommer vilja plockas upp eller bli klappade.

Du kan alltid försöka tämja höns genom att ge dem mat från din hand. I vissa fall har väldigt nervösa fåglar fått förtroende för sina ägare efter lång tid och helt ändrats, men det kräver mycket tid och tålamod.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än