Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du klipper dina höns klor och näbbar

Om du har dina höns utomhus och de har gott om plats att springa runt och krafsa och picka på saker så är det inte troligt att du kommer behöva klippa deras klor eller näbbar. Ibland kan dock näbben och klorna bli för långa, och därmed hindra dina höns från att göra det höns gör bäst.


En vacker chokladfärgad dvärg-Orpington letar efter godsaker i gräset
En vacker chokladfärgad dvärg-Orpington letar efter godsaker i gräset

Viktigt!

Det är viktigt att notera att vi inte pratar om att klippa av näbben, vilket är ett grymt sätt att hindra hönan från att picka som den vill. Här är några tips för att trimma näbben på ett sätt som är bekvämt för hönsen. Som sagt är det inte så troligt att du kommer behöva göra detta, men om du märker att den övre näbben är betydligt längre än den undre kan du behöva klippa bort en bit.


Hur du klipper dina höns näbbar

  1. Vira in din höna i en handduk. Det borde hålla dem trygga och lugna och hindra att de flaxar.

  2. Ta tag i huvudet. Ta ett stadigt grepp eftersom du inte vill att de plötsligt vrider på huvudet.

  3. Använd en nagelknipsare. Klotänger för hundar eller katter är bäst, men de flesta knipsare fungerar. Knipsa den övre näbben så att den bara precis hänger över den undre.

  4. Använd en fil för att fila ner vassa eller naggade ytor.

Tips: Se till att du knipsar på rätt ställe. En del av näbben har blodkärl och nervtrådar i sig, så om du knipsar i den kommer det göra ont på hönan och blöda. Det är lätt att se var denna del är eftersom den är betydligt mörkare än resten av näbben. Det är också lättare att se och hantera näbben om ni är två, så att en kan hålla hönan och en kan klippa näbben.


Hur du klipper dina höns klor

Det är inte troligt att du kommer behöva klippa dina höns klor eftersom de själva håller dem korta genom att krafsa runt i trädgården, men om klorna börjar krusa sig behöver de trimmas.

  1. Vira in din höna i en handduk för att lugna ner den och hindra den från att flaxa. Om ni är två personer kan en person lägga hönan på ryggen och lägga den i knäet. Du kan behöva vänta tills hönan lugnat ner sig och är bekväm i denna position.

  2. När din höna är lugn och stilla kan du torka bort eventuell smuts för att gör det lättare att klippa klorna.

  3. Personen som klipper bör hålla foten mellan sina fingrar och tumme och med andra handen klippa ungefär en halv centimeter.

Tips: Det är bättre att ta bort lite för lite än lite för mycket så att du inte klipper i blodkärl och göra hönan illa.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än