Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du fångar och håller dina höns

Att kunna fånga och hanskas med dina höns är väldigt användbart och faktiskt väldigt viktigt. Hönsen måste kollas då och då och behöver då hållas i din famn. Ju mer du vänjer dem vid att bli fångade och burna desto lugnare kommer de bli. Om du jobbar hårt med att tämja dina höns så fort du får dem kommer det inte vara några problem att plocka upp dem. Det blir svårare om de är oberäkneliga och inte vana vid att fångas.


En vacker frisk höna plockas upp av sin ägare
En vacker frisk höna plockas upp av sin ägare

Det bästa sättet att tämja höns och bygga upp deras förtroende är ta med dig deras favoritgodsak och först hålla ut den i handen, och sen börja klappa hönan med långsamma rörelser. Vissa höns kommer till och med sätta sig ner på huk och tro att du är en tupp som vill para sig med henne. Det gör det ännu lättare.


Hur du lyfter upp dina höns

När du lyfter upp en höna, använd båda händerna för att trycka vingarna längs sidorna på kroppen. Det hindrar henne från att flaxa. Lyft upp henne och placera ena handen under henne med ditt långfinger mellan hennes ben och ditt pek- och ringfinger utanför benen. Använd den andra handen för att hålla henne nära dig så borde hon hålla sig stilla.


Amy Punchard har tämjt sina fina höns genom att plocka upp dem regelbundet och ge dem godsaker
Amy Punchard har tämjt sina fina höns genom att plocka upp dem regelbundet och ge dem godsaker

Tips: Om dina höns inte är vana vid att plockas upp och inte kommer nära nog för dig att handskas med dem kan du prova att lyfta upp dem när de satt sig till rätta på sittpinnarna på kvällen.


Tycker höns om att klappas?

En tam höna tycker om att klappas, precis som en katt eller hund. Om hon låter dig klappa henne är de ett tecken på att hon känner sig trygg och litar på dig.

Ibland kan hönsen lägga sig platt på marken när du närmar dig, vilket gör dem lättare att plocka upp. Det är en instinktiv rörelse från hönans sida, hon tror att du är en tupp, och att lägga sig platt är en invit till parning!

Det är inte så troligt att en tupp kommer vilja klappas, så det är bäst att inte ens försöka!Kommentarer

The, 24 september 2018

Jag har en tupp som älskar att sitta i mitt knä och klappas, han brukar till och med somna där