Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Håll dina höns säkra från rovdjur

Som hönsägare kommer du vare sig du vill det eller inte få besök av oinbjudna gäster. De djur som främst kommer vara intresserade av dina höns är rävar och grävlingar. Om du bor i ett tätområde är det mindre troligt att du kommer ha problem med rovdjur, men urbana rävar blir allt vanligare. Bor du på landet och håller dina höns i en frukträdgård eller på en åker som är öppen är det mer troligt att du kommer få problem under dagtid. Rävar är dock nattdjur, så du bör inte oroa dig allt för mycket.


Walk in-hönsgården är en jättesäker plats för dina höns
Walk in-hönsgården är en jättesäker plats för dina höns

Ditt bästa försvar mot rovdjur är att ha ett räv- och grävlingssäkert hönshus. Alla Omlets hönshus är rovdjurssäkra tack vare en unik golvlist på gården som hindrar djur från att gräva sig in.


A crafty fox hunting in the daytime
En slug räv på jakt under dagen

Så länge du stänger in dina höns på kvällen så fort de gått och lagt dig bör dina vänner vara säkra under natten. Om du vill hindra rovdjur från att ta sig in på gården finns det ett par saker du kan göra.


  • Stängsel - Rävar är smarta djur och kan ta sig in över eller under de flesta stängsel, men det finns saker du kan göra för att försvåra för dem. Stängslet bör bara åtminstone 180cm och helst luta utåt för att göra det svårare för räven att klättra över. För att hindra att någon gräver sig in kan du gräva ner stängslet ungefär 30cm i marken. Att lägga tegelstenar eller större stenar över det nedgrävda nätet innan du täcker det med jord är också en bra idé. Rävar kan tugga sig igenom hönsnät, så se till att ditt hönsstängsel är starkt nog för att stå emot rävens tänder. Alternativt kan du också elektrifiera stängslet, vilket effektivt kommer hålla rävar borta.

  • Avskräckande medel - Att ha en hund är ett bra sätt att skrämma bort rävar. Hundurin gör att rävar är mindre benägna att komma nära hönsgården. Vissa menar också att hängande människohår i trädgården avskräcker rävar. Om räven i ditt område är väldigt hungrig är det dock troligt att detta tyvärr inte kommer fungera, så det bästa du kan göra är att hålla ditt hönshus och gård så säkra som möjligt.


Kommentarer

Det finns inga kommentarer än