Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Vintermånaderna

Om du tittar ut från köksfönstret och allt du kan se är ett kalt landskap utan färg eller liv är det dags att skaffa höns. Med sina livliga och roliga personligheter ger de dig en anledning att leta dig ut över den frostiga gräsmattan för att plocka ett varmt, färskt ägg till frukosten. Låter helt okej, va? Och springer du ut i pyjamasen ger det grannarna någonting att prata om!


En höna på jakt efter insekter under snön
En höna på jakt efter insekter under snön

Kolla vattnet regelbundet så att det inte frusit under natten, och häng en påse med grönsaker i gården som dina höns kan picka på. Det är vanligt att hönsen inte lägger lika många ägg under vintern, men du bör fortfarande få ett par i veckan, beroende på hur många höns du har.


Höns tycker inte om att bli blöta

Höns bryr sig inte så mycket om kyla, men de tycker inte om att bli blöta, så ge dina höns extra skydd med ett överdrag som täcker hela gården. Ett bra tips för att motverka att marken under gården blir till lera är att täcka området med täckbark.


En gul Eglu Go håller hönsen varma under vintern
En gul Eglu Go håller hönsen varma under vintern

Du behöver inte oroa dig för att dina höns ska frysa (speciellt inte om du har en isolerad Eglu). Höns acklimatiserar sig till det kalla vädret, och är faktiskt bättre på att hantera kyla än värme. Ibland kan du under vintern se dina höns stå nära varandra för att dela kroppsvärme, det är helt normalt.


Tre höns på äventyr i snön
Tre höns på äventyr i snön

Kammar och slör

Som vi alla vet kan det bli väldigt kallt på vintern och dina höns kammar och halsflikar är extra utsatta för frostskador. För att motverka det kan du försiktigt smörja in dem med vaselin. Du bör också hålla utkik för hosta, förkylningar och andra generella symptom på att de inte mår så bra. Läs mer om detta i delen om hönshälsa.


Två höns i snön med vackra, röda slör
Två höns i snön med vackra, röda slör

Hönsen behöver sittpinnar på vintern

För att se till att dina höns små fötter inte fryser måste du se att dina höns har sittpinnar att hoppa upp och sätta sig på. Pinnarna måste vara breda nog för hönsen att täcka sina tår med fjädrarna. Det ger dem lite extra värme mot den bitande kylan.


A Chocolate and a Buff Orpington roosting on a branch in their Eglu Run
En chokladfärgad och en gul Orpington på en pinne i sin Eglu-gård
Se hur Eglu Cube står sig mot ett traditionellt hönshus i kylan


Kommentarer

Det finns inga kommentarer än