Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Saker du inte ser i affären

Konstig utsida

Vanligtvis lägger hönsen ägg av samma storlek varje gång, med lite variation allt eftersom hönan blir äldre. Formen och storleken beror på en rad olika faktorer, allt från hur mycket vita som produceras till hönans interna muskler.

Ibland händer dock saker, och hönsen lägger ägg som är så fantastiska att inte ens Omlet kan förklara hur det gått till. Till skillnad från andra är vi dock inte rädda för att visa dessa ägg, och även om de ser lite märkliga ut är de precis lika goda som de vanliga äggen. Kom ihåg att precis som med Mozart är gränsen mellan galenskap och geni hårfin.

Om du noggrant noterar vilka höns som lägger vilka ägg och undersöker dem noga kommer du snart lära dig känna igen specifika höns ägg.


Nikkesha Heaths samling av fantastiska och olikformade ägg
Nikkesha Heaths samling av fantastiska och olikformade ägg

Konstig insida

Blodfläck: Ibland kan äggen ha en liten blodfläck i sig. Det kanske ser oroande ut men är ingenting farligt! Fläckarna uppstår när ett blodkärl i livmodern går sönder, kanske för att hönan blivit rädd.

Vattniga vitor: När du ska steka dina ägg kan du kanske märka att vitan är vattnigare än vad du är van vid. Detta händer när hönan blir äldre, men kan också påverkas av varmt väder, så se till att plocka äggen regelbundet under sommaren för fastare vitor!Kommentarer

Det finns inga kommentarer än