Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Försiktigt med fötterna!

Hur lätt det kommer vara att fånga dina ankor beror på hur vana de är vid mänsklig kontakt. Om du har en bra relation med din anka kommer du förmodligen bara behöva locka med lite mat. Om inte, försök jaga runt ankan tills du fått in den i ett hörn innan du försöker lyfta upp den. På så sätt kommer ankan inte bli allt för stressad och orolig.

Ankor har mer ömtåliga fötter och ben än höns, så det bästa sättet att få tag på en anka är antingen längst ner på halsen, eller ovanifrån med en hand över varje vinge.

När du har fångat ankan, ändra ditt grepp så att du kan bära den medan du stöttar kroppen. Använd en hand för att bära under genom att lägga pekfingret mellan benen på ankan och säkra upp med långfingret och tummen på vars en sida av benen. Det kommer inte bara vara bekvämt för ankan, det gör förhoppningsvis också att du kan hindra de sparkande fötterna från att riva dina händer.

Med en hand under ankan är det relativt lätt att hålla den tyst och genomföra de hälsokontroller du måste göra. Att hålla ankan och vänja hen vid mänsklig kontakt kommer vara värt det i slutändan. Att ha en anka som är lätt att plocka upp och stoppa om på kvällen kommer göra livet mycket lättare när du har bråttom!

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än