Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ankägg

duck and chicken egg comparison

Tills nyligen var hönsägg de enda äggen som fanns tillgängliga att köpa i affärer, men ankägg är minst lika goda. De är ofta lite större än hönsägg och kan ätas kokta, pocherade eller stekta, eller användas i både matlagning och bakning.

Varför kan jag inte köpa ankägg överallt?
Efter andra världskriget kom en rapport över mat som hade större risk att bära på salmonellavirus, och dessa matvaror fick ett dåligt rykte. Ankägg var med på listan, och även om risken var väldigt liten blev folk tveksamma, och det blev svårare och svårare att få tag på dem. Det verkar dock som att de är på väg tillbaka!

Är det större risk att ankägg är förorenade?
Ankägg har större porer i skalet än hönsägg, så de måste rengöras och hållas kylda. Som en allmän regel bör de användas inom tio dagar. Men så länge du äter färska ägg är det inga problem.

Kundfoton

Kommentarer Leave a comment

Det finns inga kommentarer än