Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Yokohama

Historia

Yokohamahöns härstammar från Japan och exporterades för första gången från hamnen Yokohama. De utvecklades som en dekorativ ras för utställning, och är mest känd för sina vackra och långa stjärtfjädrar och sidofjädrar. Rasen har gul hud och en valnöts- eller ärtkam. Den finns som en stor fågel och i dvärghönsversion.

Beteende

Yokohamas är eleganta fåglar som passar bra för en trädgårdsflock. De är vänliga och lätta att tämja, men kan vara lite nyckfulla om de inte får mycket mänsklig kontakt. Hönorna lägger vita eller gräddvita ägg, men inte så ofta. Det sägs dock att om du ger dem en proteinrik kost, med t.ex. mycket fisk, kommer de värpa varje dag. Den enda nackdelen med en så vacker lång stjärt är att den lätt blir tovig och smutsig när det regnar eller är lerigt. Uppfödare håller fåglarna inomhus för att motverka skador på fåglarna, och håller dem under förhållanden som inte leder till ruggning för att hålla fågeln i toppform så att stjärtfjädrarna kan växa. De kan bli upp till en meter långa på ett år, och det rekommenderas att hönsen ges extra höga sittpinnar så att fjädrarna får hänga. Yokohamahöns är ett fantastiskt tillskott till din trädgård, och klarar sig bra på begränsad yta och tillsammans med andra höns. De klarar dock inte av kyla så bra, så under vintermånaderna kan de behöva lite extra uppmärksamhet.

Större tuppar väger drygt 2kg, och hönsen drygt 1,5 kg. Dvärgtuppar väger kring 740g och dvärghönor 625g.

Varianter

Vit, rödaxlad

Status

Relativt vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Yokohama

Yokohama till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Yokohama till salu.

Senaste recensionen för Yokohama

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.