Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Yokohama Höns

Yokohama kyckling i trädgrenar Vacker yokohama kyckling som utforskar i grus

Yokohama Historia


Yokohamahöns härstammar från Japan och exporterades för första gången från hamnen Yokohama. De utvecklades som en dekorativ ras för utställning, och är mest känd för sina vackra och långa stjärtfjädrar och sidofjädrar. Rasen har gul hud och en valnöts- eller ärtkam. Den finns som en stor fågel och i dvärghönsversion.

Yokohama Beteende


Yokohamas är eleganta fåglar som passar bra för en trädgårdsflock. De är vänliga och lätta att tämja, men kan vara lite nyckfulla om de inte får mycket mänsklig kontakt. Hönorna lägger vita eller gräddvita ägg, men inte så ofta. Det sägs dock att om du ger dem en proteinrik kost, med t.ex. mycket fisk, kommer de värpa varje dag. Den enda nackdelen med en så vacker lång stjärt är att den lätt blir tovig och smutsig när det regnar eller är lerigt. Uppfödare håller fåglarna inomhus för att motverka skador på fåglarna, och håller dem under förhållanden som inte leder till ruggning för att hålla fågeln i toppform så att stjärtfjädrarna kan växa. De kan bli upp till en meter långa på ett år, och det rekommenderas att hönsen ges extra höga sittpinnar så att fjädrarna får hänga. Yokohamahöns är ett fantastiskt tillskott till din trädgård, och klarar sig bra på begränsad yta och tillsammans med andra höns. De klarar dock inte av kyla så bra, så under vintermånaderna kan de behöva lite extra uppmärksamhet.

Större tuppar väger drygt 2kg, och hönsen drygt 1,5 kg. Dvärgtuppar väger kring 740g och dvärghönor 625g.

Yokohama Varianter


Vit, rödaxlad

Yokohama Status


Relativt vanlig

Bilder på Yokohama

yokohama cockerel
yokohama cockerel

Yokohama till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Yokohama till salu.

Senaste recensionen för Yokohama


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.