Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Yamato Gunkei Höns

Yamato Gunkei Historia


Yamato Gunkei är den största av de små shamo-raserna och härstammar från Japan. 'Gunkei' är ett annat sätt att översätta det japanska tecknet för 'shamo', vilket leder till till de skilda namnen. Rasen har en stor kropp och kraftiga ben med en räkformad stjärt. Vingarna hålls bort från kroppen vid axlarna. Den mest markanta kännetecknet för rasen är den överutvecklade, hängande dröglappen (halsen), med väldigt rynkig hud. Huden blir mer och mer rynkig med åren. Fjäderdräkten är hård men så pass gles att den röda huden skiner igenom på vissa platser. Uppfödningsfåglar och ägg är skyddade i Japan, vilket kan vara en av anledningarna till att rasen är så ovanlig. Det är väldigt svårt att få tag på dessa fåglar. Det finns många 'falska' gunkei på marknaden, men att se en riktig yamato gunkei är väldigt ovanligt.

Yamato Gunkei Beteende


Yamato gunkei sägs vara väldigt lätta att tämja, och de vänjer sig fort vid nya omgivningar. Hönorna tenderar att ruva, men deras muskulösa kroppar passar inte så bra för att sitta på ägg. De vita äggen är få och oregelbundna, så det är inte det bästa valet om du vill ha ägg, men är å andra sidan ett vänligt och ovanligt tillskott till din flock. De är bra på att leta efter kryp, men mår också bra på begränsat utrymme.

Yamato Gunkei Varianter


Rödsvart, svart, röd, vid, vetefärgad.

Yamato Gunkei Status


Utrotningshotad

Bilder på Yamato Gunkei

Yamato Gunkei till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Yamato Gunkei till salu.

Senaste recensionen för Yamato Gunkei


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.