Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Yakido Höns

Yakido Historia


Yakidohönsen härstammar från byn Yakido i Japan och började födas upp kring 1850 som sparringpartner till större raser som skulle tuppfäktas. Yakidohönsen vann aldrig men ökade självsäkerheten hos den andra fågeln. Den ses som en sann dvärghönsras eftersom den inte har någon större motsvarighet, men liknar större shamo-höns. Den har en klarröd liten ärtkam (så att den inte skadades för mycket under kampen) och gula ben.

Yakido Beteende


Yakido är en kraftig, självsäker ras som passar bra om du inte har så gott om plats. De tycker dock om att gå fritt, och klarar av hårda väderlekar. Precis som med andra japanska tuppfäktningsraser kommer hanarna bråka med varandra om de får chansen, så det är bäst att bara ha en tupp. Hönorna lägger gräddvita ägg, men ganska sällan, och de är inte så bra på att ruva eftersom äggen lätt går sönder under deras muskulösa kropp. Tupparna har i enstaka fall attackerat människor, men det handlar förmodligen mer om dålig hönshållning; en tam och väl omhändertagen fågel kommer inte attackera.

Tupparna väger ungefär 3 kg och hönsen 2,5 kg. Trots sin vikt klassas de som dvärghöns.

Yakido Varianter


Svart

Yakido Status


Ovanlig

Bilder på Yakido

Yakido till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Yakido till salu.

Senaste recensionen för Yakido


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.