Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Wybar Höns

Wybar kyckling i en hage Wybar kyckling vilar i hönshuset

Wybar Historia

Wybarhönan skapades under 1950-talet av en Herr A. Foden i Hadleigh i Essex, Storbritannien och utvecklades som en fågel som skulle passa för både utställning, kött och ägg. Rasen var en korsning mellan randig Plymouth rock och en silverfärgad wyandotte för att producera en ras som kunde könsbestämmas tidigt tack vare färgen på kycklingarna. De korsades senare igen med sussezhöns för att öka värpfrekvensen. En dvärgversion skapades också senare och är numera väldigt populär.

Wybar Beteende

Wybar är en kraftig höna med mjuk fjäderdräkt och klassas som en tung höna som klarar kallt klimat väldigt väl. De älskar att gå fritt och är väldigt bra på att leta mat - det finns ingenting de tycker bättre om än att gräva efter kryp. Perfekt för trädgårds- eller kolonilottsägare eftersom de hittar alla sniglar! Det är en lugn ras med en lugn natur som passar bra i blandade flockar. De ställer sällan till med problem. De klarar sig bra på begränsade ytor så länge gården är stor nog, och är väldigt vänliga mot sina ägare. Dvärghönsversionen är perfekt för barn eftersom de är mindre men minst lika trevliga. Hönorna lägger ungefär 200 ägg om året och är omhändertagande mödrar. På grund av sin storlek är de inte så bra på att flyga, så stängslet behöver inte vara så högt.

Tupparna är också vänliga och galer relativt tyst. De väger 3,5-4,5 kg och hönorna kring 3 kg.

Wybar Varianter

Silver och guld (guld är väldigt ovanligt).

Wybar Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Wybar

Wybar till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Wybar till salu.

Senaste recensionen för Wybar

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.