Omlet är fortfarande öppet! Vänligen klicka här för mer information.

Welsumer

Historia

Welsumerhönsen är namngivna efter byn Welsum i Holland, även om rasen ursprungligen utvecklades i området omkring floden Ysel norr om Deventer i Holland i början av 1900-talet. Den avlades från rapphönsfärgade kochinhöns, wyandotte och leghorn, barnevelder och Rhode island red. Welsumer är en stor, upprätt, aktiv fågel med en bred rygg, fullt bröst och stor full stjärt. Huvudet har en enkel kam, medelstort slör, mandelformade örsnibbar och en stark, kort näbb. De har gula ben som går mot ljusgult under sommaren, och rödbruna ögon.

Beteende

Welsumerhöns lägger stora fina ägg, och det mörkbruna pigmentet kan faktiskt gnuggas bort eftersom det läggs till i slutet av äggläggningsprocessen. De har ingen stark ruvlust, men ruvar ibland under sen vår. De är dock inte särskilt bra föräldrar. Kycklingarna är starka och kan lätt könsbestämmas eftersom honorna har mycket mörkare huvud och ryggmarkeringar är hanarna. De lägger färre ägg under vintern. De är vänliga fåglar som är lätta att ha att göra med, och de älskar att gå fritt och leta efter mat, men kan också vänja sig vid att röra sig på mindre områden. De värper bara 3 år av deras beräknade 9 års livstid.

Varianter

Orange och rostbrun.

Status

Relativt vanlig

Relaterade produkter

DIna bilder

Welsumer till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sälj dina här

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Welsumer till salu.

Senaste recensionen för Welsumer

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.

Få Omlets nyhetsbrev!

Stäng

Registrera dig för tävlingar, nyheter, speciella erbjudanden och mer. Det är gratis!