Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Welbar Höns

Welbar Historia


Welbar härstammar från Storbritannien och skapades 1941 när welsumerhöns korsades med Plymouth rock. De är upprätta, aktiva fåglar med välbyggda kroppar, breda, långa ryggar och ett fullt, välrundat bröst. Vingarna är försiktigt instoppade vid sidorna och stjärten är stor och hålls högt. De har en djup, vid buk. Näbben är kort och de har en enkel, medelstor kam som är fast och står upp. Ansiktet är mjukt, slöret är medelstort och örsnibbarna små. De har rikligt med nackfjädrar och en lång, elegant nacke. Benen är fria från fjädrar, och de har fyra tår. Fjäderdräkten är silkesaktig.

Welbar Varianter


Silverwelbar är silverfärgade över hela kroppen med några svarta prickar på nacken, och svarta ränder på vingar och stjärt. Bröstet är svart med silverfläckar. Hönan har laxrosa bröst, och ryggfjädrarna är svartrandiga. Vingarna är något randiga och stjärten mörkgrå. Guldwelbar är framför allt guldfärgad, men tuppen har svarta prickar på ryggfjädrarna, svarta linjer på vingar och stjärt, och bröstet är svart med guldinslag. Hönan har svartvita linjer på huvud- och ryggfjädrar. Bröstet är laxrosa, och vingarna och ryggen har gråa inslag. Stjärten är brungrå och något randig.

Welbar Status


Ovanlig

Bilder på Welbar

welbar kycklingar
Guld och silver Welbar Bantams
Welbar Hen
Angela och Dorothy
Dorothy, Welbar
Welbar Pullet

Welbar till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Welbar till salu.

Senaste recensionen för Welbar


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.